Αρχική Μαγνησία Δωρεά του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Οργανισμού Ορθοδόξων Χριστιανών προς Λύκεια του Βόλου

Δωρεά του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Οργανισμού Ορθοδόξων Χριστιανών προς Λύκεια του Βόλου

0


Oλοκληρώθηκε, χθες 9 Δεκεμβρίου, μια διαδικασία δωρεών από τον Διεθνή Φιλανθρωπικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών (International Orthodox Christian Charities, IOCC) προς Λύκεια του Βόλου, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Ειδικότερα, ο Διεθνής Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη χώρα μας, αξιοποιώντας πόρους της Ομογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) προς περιοχές της πατρίδας μας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και στηρίζοντας πολίτες και υποδομές που βρίσκονται σε ανάγκη. Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Βόρεια Εύβοια, όπου ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συνεργάστηκε στενά με τον Διευθυντή των Προγραμμάτων Ελλάδος του Οργανισμού, κ. Πάνο Κατσαμπάνη, ενώ η επόμενη είναι η Θεσσαλία που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Διευθυντής των Προγραμμάτων Ελλάδος του Διεθνή Φιλανθρωπικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών, κ. Πάνος Κατσαμπάνης, ήρθε σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις του 4ους ΕΠΑΛ Βόλου και του 2ου Ενιαίου Λυκείου Βόλου, όπου, μέσα σε σαράντα ημέρες, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους για εξοπλισμό, υλικοτεχνικές υποδομές και άλλα μέσα που αξιοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα οποία αποκτήθηκαν εξ΄ ολοκλήρου από επιχειρήσεις με έδρα το Βόλο και τη Μαγνησία.

Δωρεά του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Οργανισμού Ορθοδόξων Χριστιανών προς Λύκεια του ΒόλουΔωρεά του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Οργανισμού Ορθοδόξων Χριστιανών προς Λύκεια του Βόλου

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο παραδόθηκαν στα δύο Λύκεια οι δωρεές από τον Διεθνή Φιλανθρωπικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών, ως ένα μέρος της στήριξης που παρέχει ο Οργανισμός στη Θεσσαλία και στη Μαγνησία ειδικότερα. Και η παράδοση έγινε, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Βόλου, με την παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου του Δήμου Βόλου, κ. Αποστόλη Ζαρκάδα – Βεργή, αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, κ. Θέμη Τζούνη.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε, με αφορμή τη σημαντική αυτή κίνηση, ότι «[…] είχα τη χαρά, να επισκεφθώ δύο σχολικές μονάδες του Βόλου, μετά από πρόσκληση των Διευθυντών τους και του Διευθυντή των Προγραμμάτων Ελλάδος του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών. Ένας Οργανισμός, υπό τον Διευθυντή του, κ. Πάνο Κατσαμπάνη, που μετά και από σχετική μας συνεργασίας, προχώρησε σε σημαντικές χορηγίες υλικοτεχνικής υποδομής και μέσων εκπαίδευσης. Πρόκειται, ειδικότερα, για το 4ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου. Θερμές ευχαριστίες στον Πάνο Κατσαμπάνη και στον IOCC για την ευγενική, αλλά και σημαντική, χορηγία για το Βόλο. Αλλά και ευχαριστίες στους Διευθυντές, τους καθηγητές, αλλά και τους γονείς των σχολείων για τη συνεργασία. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και υπό το συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, πρόσφατα η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής ενέκρινε, μετά το έργο εκτίμησης της ΚΤΥΠ, την προώθηση της αποκατάστασης επτά σχολικών μονάδων του Βόλου κόστους κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ, μέσα – επίσης – από χορηγία ιδιωτών. Συνεχίζουμε, σε στενή συνεργασία με όλους, για να στηρίξουμε κάθε υποδομή και πτυχή της πόλης μας που επηρεάστηκε δυσμενώς από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου […]».

Τέλος, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε την ευκαιρία, μετά από προτροπή των καθηγητών του Λυκείου, να γράψει στον «τοίχο των συναισθημάτων» του 4ου ΕΠΑΛ και να σημειώσει πως «δεν σταματά ποτέ η πρόοδος και η μάθηση. Κάθε καλό και δύναμη σε όλους τους μαθητές για ένα καλύτερο αύριο».Source link