Αρχική Μαγνησία Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία: Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία: Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

0


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση το οποίο είχε βουλιάξει από την κακοκαιρία “Daniel”.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κατα την επίσκεψή του στη Μεταμόρφωση συζήτησε με τους κατοίκους για το μέλλον του χωριού τους. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετέφερα την βούληση της κυβέρνησης, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν και φαίνεται να το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να φτιάξουμε μία καινούργια Μεταμόρφωση σε μία έκταση η οποία έχει ήδη εντοπιστεί και άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητα της. Πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε αυτή την κατεύθυνση και να δώσουμε επιτέλους μια οριστική λύση μετεγκατάστασης ενός χωριού που δεν πλημμύρισε όπως γνωρίζετε για πρώτη φορά και θα βρίσκεται μονίμως στο μάτι του κυκλώνα μιας κλιματικής κρίσης, η οποία ενδεχομένως να γίνεται ολοένα και χειρότερη. Εδωσα επίσης την διαβεβαίωση στους κατοίκους του χωριού ότι ουδεμία επιθυμία ή διάθεση έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Σχετικό Άρθρο: Στα εγκαίνια έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Καρδίτσας ο Κ. Μητσοτάκης – «Θα δώσει καθαρό νερό σε παραπάνω από 55.000 κατοίκους»Source link