Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Το Πάρκο Αλοννήσου στο…Μόναχο! – Magnesia News

Το Πάρκο Αλοννήσου στο…Μόναχο! – Magnesia News

0


Μια υπέροχη, πρωτόγνωρη και επιμορφωτική περιπέτεια, που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια περίπου, κορυφώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στο Μόναχο της Γερμανίας. Το ντοκιμαντέρ των προσκόπων Αλοννήσου «Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου: ο φυσικός πλούτος μέσα στον Γαλαξία του Αιγαίου» προβλήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της ελληνικής κοινότητας στη γερμανική πόλη και τη μακροβιότερη κινηματογραφική διοργάνωση του είδους της στην Ευρώπη, όπως κάνει γνωστό το ίδρυμα «Thalassa».

Ο ποιοτικός «πήχης» του φεστιβάλ, τον οποίο και πέρασε με επιτυχία το ντοκιμαντέρ των προσκόπων Αλοννήσου, προκύπτει από το είδος και ύφος και των υπολοίπων ταινιών, που συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα του, όπως η ταινία  INSIDE με τον Willem Dafoe, η μαύρη κωμωδία με τις διεθνείς διακρίσεις, AirHostess-737, οι εμβληματικές ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ και Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ και πολλές ακόμα σπουδαίες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Οι πρόσκοποι της Αλοννήσου, με την πλήρη υποστήριξη του Ιδρύματος Thalassa, που από την αρχή υπήρξε αρωγός στο όραμα και την προσπάθειά τους, ταξίδεψαν στο Μόναχο προκειμένου να παραβρεθούν στην προβολή της ταινίας τους, μαζί και με την  κινηματογραφίστρια Αποστολία Παπαϊωάννου, που συνέδραμε την ομάδα σε όλα τα στάδια υλοποίησης του ντοκιμαντέρ. Η προβολή της ταινίας έγινε την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Neues Rottmann και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων θεατών. Μετά το τέλος των προβολών, οι πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το κοινό για την ταινία τους, το νησί τους και φυσικά την πηγή έμπνευσής τους, το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Β. Σποράδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ «Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου: ο φυσικός πλούτος μέσα στον Γαλαξία του Αιγαίου» διακρίθηκε και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, όπου και προβλήθηκε στην ON LINE κατηγορία προβολών, ενώ υπήρξε φιναλίστ και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου. Με ένα τόσο ενθαρρυντικό ξεκίνημα, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μια εξίσου λαμπρή συνέχεια, την οποία ήδη οραματίζονται και σχεδιάζουν τόσο οι πρόσκοποι Αλοννήσου, όσο και το Ίδρυμα Thalassa.Source link