Αρχική Μαγνησία Τρίκαλα: Νέα διαμαρτυρία από πλημμυροπαθείς Μεγαλοκαλυβιώτες

Τρίκαλα: Νέα διαμαρτυρία από πλημμυροπαθείς Μεγαλοκαλυβιώτες

0


Για “κάλπικες υποσχέσεις” και “εμπαιγμό” της πολιτείας στα φλέγοντα ζητήματα των αποζημιώσεων, της καταγραφής των ζημιών και της στεγαστικής αποκατάστασης, κάνουν λόγο οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε νέα διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Μία εβδομάδα μετά την πρώτη διαμαρτυρία τους, καταγγέλλουν “αθέτηση των δεσμεύσεων” τόσο από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, όσο και από τους τοπικούς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αφού στην πρώτη συνάντηση είχαν δοθεί δια ζώσης εγγυήσεις από Τρικαλινά στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές, όπως από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Λιούτα.

Οι ίδιοι οι πλημμυροπαθείς Μεγαλοκαλυβιώτες κατήγγειλαν, δε, πως “το 80% των πληγέντων δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ της κρατικής αρωγής”, ενώ η καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες προχωρά με αργούς ρυθμούς. Από το αποτέλεσμα, πάντως, και της δεύτερης συνάντησης, οι πληγέντες δεν έφυγαν ικανοποιημένοι, αφού -όπως είπαν- “δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις στην επίλυση των αιτημάτων τους”, παρά την προσπάθεια του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη που επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους αρμόδιους υπουργούς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτό.

Source link

Προηγούμενο άρθροΒ. Εύβοια: Εντατικές προσπάθειες για την απομάκρυνση των φερτών υλικών – Εκτεταμένες οι ζημιές σε υποδομές (βίντεο)
Επόμενο άρθροΔήμαρχος Παλαμά: Να αποτιμηθούν οι αιτίες που συνετέλεσαν στο μέγεθος της καταστροφής