Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π. Αναγνώστου: «Αδιάβαστη για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή Αλοννήσου»

Π. Αναγνώστου: «Αδιάβαστη για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή Αλοννήσου»

0


«Παράνομη η σύγκληση του τακτικού δημοτικού συμβουλίου παραμονές εκλογών», αναφέρει ο υποψήφιος για το Δ. Αλοννήσου

«Αδιάβαστη για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή Αλοννήσου», ενώ είναι «παράνομη η σύγκληση του τακτικού δημοτικού συμβουλίου παραμονές εκλογών», αναφέρει ο υποψήφιος για το Δ. Αλοννήσου Π. Αναγνώστου.
Όπως τονίζει, «σύμφωνα με την παράγραφο 5, του άρθρου 65, ν.3852/2010 ορίζονται τα εξής: “Ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης”.Η συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει αναρτημένη και στη σελίδα του Δήμου:

Αρμοδιότητες ΔΣ


Μέσα στον πανικό της η παρούσα και επί 13 χρόνια δημοτική αρχή «ξέχασε» τον παραπάνω νόμο – ή μήπως δεν γνώριζε την ύπαρξη του; – και σκέφτηκε να συγκαλέσει τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ενδεχομένως για να δημιουργήσει άλλη μια φορά εντυπώσεις και να ‘’υποσχεθεί’’ όσα προλαβαίνει.
Οι σπασμωδικές κινήσεις όμως μόνο σε καλό δεν βγαίνουν και όπως αποδεικνύεται ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, γιατί δεν αντιλαμβάνεται η παρούσα δημοτική αρχή ότι καταστρατηγεί τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας που ισχύουν κατά την προεκλογική περίοδο, σύμφωνα με τις οποίες κρίνεται παράνομη η σύγκληση τακτικού δημοτικού συμβουλίου σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός από τις εκλογές.
Μήπως η επείγουσα ανάγκη του δήμαρχου είναι η επικύρωση της επιβολής του εισιτήριου από τα μελή του Δημοτικού συμβουλίου; Μήπως θέλει να καταστήσει τους δημοτικούς συμβούλους συνυπεύθυνους στην παράνομη απόφαση που έλαβαν ο ίδιος και ο αντιδήμαρχος του;
Τί είναι αυτό άραγε που θέλει να προλάβει η απερχόμενη δημοτική αρχή; Μήπως υπάρχουν συμφέροντα που επείγουν να καλυφθούν πριν την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου;
Εγκαλώ λοιπόν την Πρόεδρο του Δ.Σ να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή του για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι μια τέτοια κίνηση μόνο ερωτηματικά προκαλεί. Καλώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους να μην παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί με αυτό τον τρόπο θα επικυρώσουν το αντισυνταγματικό και παράνομο εισιτήριο που επέβαλαν οι κ. Βαφίνης και κ. Μαλαματένιας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουμε συνένοχοι στην καθιέρωση του εισιτηρίου. Όπως φαίνεται, ο κ. Βαφίνης θέλει να μοιραστεί την ευθύνη που πήρε ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
Η μείζων αντιπολίτευση δηλώνει ότι δεν θα παρευρεθεί στην αυριανή συνεδρίαση καθώς είναι αντισυνταγματική και εκ του νόμου παράνομη, ενώ οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θεωρείται άκυρη.
Στα πραγματικά επείγοντα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και αποφάσεις που αφορούν το νησί μας και όχι την προεκλογική εκστρατεία του κ.Βαφίνη, εμείς είμαστε εδώ και τον καλούμε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο μόνο για αυτά τα θέματα.Source link

Προηγούμενο άρθροΑποκατάσταση δρόμων και αγωγών ύδρευσης σε πληγείσες περιοχές του Νοτίου Πηλίου
Επόμενο άρθροΝεκρή 62χρονη καταδύτρια στην Αλόννησο