Αρχική Μαγνησία Παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στη Δ.Ε. Μουρεσίου

Παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στη Δ.Ε. Μουρεσίου

0


Ένα νέο μεγάλο έργο στήριξης της αγροτικής οικονομίας δρομολογήθηκε στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και αφορά την αποκατάσταση – βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου με προϋπολογισμό 1.425.000€.

Περισσότερα από 11.200 μέτρα αγροτικών δρόμων σε 11 περιοχές της ΔΕ Μουρεσίου θα αναβαθμιστούν και θα προσφέρουν ασφαλέστερες συνθήκες μετακινήσεων και ταχύτερες μεταφορές.

«Σε συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεών μας για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας και σε άλλες περιοχές του Δήμους μας, για την ανάπτυξη νέων κλειστών αρδευτικών δικτύων, την τόνωση του πρωτογενούς τομέα κ.α., σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τη συνδρομή της Πολιτείας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έργα στήριξης της τοπικής οικονομίας και συγκράτησης του αγροτικού πληθυσμού στα χωριά του.

Χιλιάδες μέτρα χωματόδρομων, αναφέρει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, αναβαθμίζονται με τεχνικά έργα, με τάφρους για την απορροή των υδάτων, με εξυγιάνσεις κατά των διαβρώσεων – κατολισθήσεων, με νέα ασφαλτικά ή τσιμεντοστρώσεις ενισχυμένες με μεταλλικά πλέγματα κ.α.

Καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες προσβασιμότητας σε πάρα πολλές αγροτικές καλλιέργειες, λειτουργούν, μαζί με άλλες παρεμβάσεις, ως επιταχυντές ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.

Παράλληλα, οι τεχνικές βελτιώσεις που θα υλοποιηθούν με αντιδιαβρωτικά έργα, διευθετήσεις κ.α., θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και καλλιεργειών από ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.»

Οι παρεμβάσεις

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες :

•            Γενική εξυγίανση των υφισταμένων οδών είτε αυτά είναι με επικάλυψη τσιμέντου είτε είναι απλά χωματόδρομοι

•            Μικρές βελτιώσεις στο κατάστρωμα των αγροτικών οδών και αποξηλώσεις παλαιών τμημάτων οδών, οι οποίοι καταλαμβάνονται από παλαιά σκυροδέματα (άοπλα)

•            Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων στο μεγαλύτερο τμήμα των οδών.

•            Κατασκευή σωληνωτών και ισόπεδες διαβάσεις.

•            Εργασίες οδοστρωσίας :  κατασκευή υπόβασης  μεταβλητού πάχους και βάσης

•            Ασφαλτικές εργασίες: κατασκευή Ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου

•            Επίστρωση με σκυρόδεμα πάχους 10,00 εκ. με ενίσχυση με μεταλλικό πλέγμα.

             ην περιοχή Νταιμάκι. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 890,00 μέτρα.

10.         Δ.Ε. Μούρεσι (Κισσός) : Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Προφήτης Ηλίας – Πλατάνια. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 1015,00 μέτρα.

11.         Δ.Ε. Μούρεσι (Μούρεσι) Μούρεσι – Αλώνι : Τμήμα αγροτικού δρόμου στα όρια του Οικισμού με αρχή από το σημείο επαφής με την δημοτική οδό και τέλος στην περιοχή Αλώνι σε ήδη τσιμεντοστρωμένο τμήμα, το οποίο χρειάζεται αποξήλωση και αποκατάσταση. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 411,00 μέτρα

Source link

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακή υποδοχή των κατοίκων της Αλοννήσου στον Χρήστο Μπουκώρο
Επόμενο άρθροΒόλος: Δύο συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά