Αρχική Μαγνησία Βόλος: Κίνδυνος κατάρρευσης του στέγαστρου διέλευσης μαθητών στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού

Βόλος: Κίνδυνος κατάρρευσης του στέγαστρου διέλευσης μαθητών στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού

0


Ακατάλληλη λόγω επικινδυνότητας κρίθηκε όλη η διέλευση από το κτίριο που στεγάζει το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, προς τα εργαστήρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Βόλου.

Τοποθετήθηκε ειδική σήμανση και απαγορεύτηκε η διέλευση μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού από το σημείο. Αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να χρειάζονται τον τριπλάσιο χρόνο να μεταβούν από το ένα κτίριο στο άλλο διασχίζοντας τον προαύλιο χώρο του Πολυκλαδικού, εκτεθειμένοι σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια, καθώς ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί πότε θα γίνουν επισκευές ή ανακατασκευή του όλου χώρου. 

Βόλος: Κίνδυνος κατάρρευσης του στέγαστρου διέλευσης μαθητών στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού

Το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και σχετικά έγγραφα έχουν αποστείλει οι διευθύνσεις και των τριών σχολικών μονάδων που προαναφέρθηκαν, στις Τεχνικές Υπηρεσίες από το Σεπτέμβριο του 2021, ώστε να γίνει αυτοψία. Έγγραφα εστάλησαν τον Σεπτέμβριο του 2022 και τον Ιανουάριο του 2023 και ακολούθησε καταιγισμός τηλεφωνημάτων για να έλθει τελικά κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών μέσα στον Μάρτιο του 2023 και να γνωμοδοτήσει για την επικινδυνότητα του χώρου και την ακαταλληλότητα χρήσης. 

Βόλος: Κίνδυνος κατάρρευσης του στέγαστρου διέλευσης μαθητών στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πέρα από τις φθορές στο κέλυφος του κτιρίου στο σημείο της σκάλας που ενώνει τις δύο πτέρυγες, η κολώνα που στηρίζει το σκέπαστρο της διαδρομής  έχει μια εγκάρσια και μία διαμήκη τομή. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες επισήμαναν ότι θα πρέπει να κλείσει η διέλευση γιατί είναι πιθανό το σκέπαστρο να καταρρεύσει. Μέχρι στιγμής η υπηρεσία δεν έχει δώσει απάντηση αν το σημείο θα επισκευαστεί ή θα γκρεμιστεί και θα κατασκευαστεί εκ νέου, παρά τις οχλήσεις των διευθυντών. Επιπλέον πέρασαν οι ημέρες του Πάσχα που τα σχολεία δεν λειτουργούσαν και θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις, αλλά δεν έγιναν.

Βόλος: Κίνδυνος κατάρρευσης του στέγαστρου διέλευσης μαθητών στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι σύλλογοι γονέων και μάλιστα οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο ανησυχούν και δηλώνουν δυσαρεστημένοι που τα παιδιά πρέπει να κάνουν όλη αυτή τη διαδρομή για να πάνε στο εργαστήριο Γεωπονικής στο κτίριο του 1ου Ε.Κ. Βόλου. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι οι μαθητές σκέφτονται να προχωρήσουν σε κατάληψη των σχολικών συγκροτημάτων. 

Source link

Προηγούμενο άρθροΑυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες – ertnews.gr
Επόμενο άρθρο“Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα…” στον Βόλο το Μάιο