Αρχική Μαγνησία Κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα συλλόγων για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για...

Κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα συλλόγων για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το LNG

0


Είναι η τρίτη κατά σειρά πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση, αναφορικά με την επένδυση μονάδας υγροποιημένου αερίου εντός του Παγασητικού κόλπου, η αυριανή στις 11 το πρωί.

Μετά τις δυο προσκλήσεις στις οποίες δεν προσήλθαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε η συζήτηση, αύριο Δευτέρα 24 Απριλίου, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση για το LNG επιστημονικοί φορείς, σωματεία, σύλλογοι κοινωνικοί, επαγγελματικοί έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, που καλούν τους δημότες θα παραβρεθούν στην συνεδρίαση, ώστε να έχουν γνώση των αποφάσεων του συμβουλίου.

Παράλληλα δημοτικά συμβούλια Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ζαγορά και Ρήγα Φεραίου, στα όρια των οποίων βρέχονται από τον Παγασητικό Κόλπο έχουν λάβει αποφάσεις αρνητικές για την εγκατάσταση, καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα συλλόγων για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το LNG

Ανακοινώσεις- Θέσεις- Προσκλήσεις Φορέων της Μαγνησίας για το LNG

Ο Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Βόλου – Η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας ¨ΑΡΓΩ¨- Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Μορφωτικός και Αλιευτικός Σύλλογος Μαράθου ¨Νηριήδες¨ – Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Στεφάνου – Ο Σύλλογος Κριθαριάς ¨Ο Νέος Απόστολος¨ – Ο Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης Παγασητικού ¨Ο Παγασητικός μας Ενώνει¨ – Η Πρωτοβουλία Πολιτών ¨ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό-ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS¨ σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για το LNG τονίζουν “Συμπολίτισσες/τες,
Οι Δήμαρχοι του Αλμυρού, του Νοτίου Πηλίου, του Δήμου Ζαγοράς και του Ρήγα Φεραίου, με ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων είπαν ΟΧΙ στη μονάδα LNG στον Παγασητικό μας. Στους Δήμους Χαϊδαρίου και Ελευσίνας για να αποτρέψουν αντίστοιχη εγκατάσταση σταθμού FSRU στην περιοχή τους, οι Δήμαρχοι κάλεσαν σε συνεργασία τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς. Στην Καβάλα το 2014 οι πολίτες με γενικό ξεσηκωμό, κατάφεραν και ακύρωσαν την κατασκευή μονάδας LNG στο λιμάνι τους. Παντού οι Δήμαρχοι προστατεύουν την πόλη τους, σε συνεργασία με τους πολίτες.
Αντίθετα ο Δήμαρχος Βόλου, δύο φορές, προκάλεσε τεχνητή έλλειψη απαρτίας, περιφρονώντας φορείς και πολίτες που παραβρέθηκαν, στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή όρισε την 3η επαναληπτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 24/4 και ώρα 11.00 το πρωί. Ελπίζουν ότι δεν θα είμαστε εκεί, ωστόσο θα τους διαψεύσουμ
ε”.

Κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα συλλόγων για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το LNG

Η Επιτροπή Επιστημονικών Φορέων επικαιροποίησε την απόφασή που είχε ήδη λάβει από τις 23 Μαρτίου του 2022 και η οποία ανέφερε τα εξής:

Η Επιτροπή τοποθετείται καταρχήν θετικά σε σχεδιαζόμενες επενδυτικές δραστηριότητες στον – απολύτως κρίσιμο – χώρο της ενέργειας, ιδιαίτερα δε σε δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ενεργειακή αυτάρκεια της Χώρας και την ανάδειξη της Μαγνησίας σε ενεργειακό κόμβο, υπό την αυτονόητη προδιαγραφή του σχεδιασμού, της υλοποίησης και της λειτουργίας αυτών με όρους αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο παρόν, αρχικό, στάδιο της σύνθετης διαδικασίας διοικητικής αδειοδότησης της σχεδιαζόμενης δραστηριότητας, κατά το οποίο είναι διαθέσιμα περιορισμένα, πρόδρομα μόνο, στοιχεία που άπτονται τόσο της χωροθέτησης, όσο και των προδιαγραφών υλοποίησης και εν τέλει λειτουργίας αυτής (δραστηριότητας), οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων της Μαγνησίας εστίασαν ιδιαίτερα στις τυχόν συνέπειες που δύναται να επιφέρει ο φερόμενος χωροταξικός σχεδιασμός και η τυχόν υλοποίηση της δραστηριότητας εντός του (διαμορφωμένου) οικιστικού, φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής”.

Source link

Προηγούμενο άρθροΟ Βολιώτης οδηγός συγκλονίζει με την περιγραφή του για το δυστύχημα στο ύψος του Πλαταμώνα
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν έξι άτομα για τον ξυλοδαρμό 46χρονου στον Κοκκινόβραχο Αλμυρού