Αρχική Μαγνησία Βόλος: Νέα χρηματοδότηση 11 εκ. ευρώ για τη ΔΕΥΑΜΒ

Βόλος: Νέα χρηματοδότηση 11 εκ. ευρώ για τη ΔΕΥΑΜΒ

0


Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε για χρηματοδότηση, η κατασκευή των έργων αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών του Δήμου Βόλου, όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται τα παρακάτω έργα:

 • «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Χρυσή Ακτή Παναγίας και Βελανιδιά Δ. Βόλου», προϋπολογισμού 2.860.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α.
  • «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Κριθαριά, Μάραθος και Αγ. Γεώργιος Δ. Βόλου», προϋπολογισμού 4.660.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α.
  • «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Πλατανίδια και Μαλάκι Δ. Βόλου», προϋπολογισμού 3.090.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α.
  Παράλληλα, χρηματοδοτείται το έργο παρακολούθησης της εκτέλεσης των παραπάνω έργων από τη Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως επίσης και οι δαπάνες ηλεκτροδότησης των έργων. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης είναι 11.000.000 ευρώ.
  Σημειώνεται ότι ήδη, εκτελείται το έργο αποχέτευσης Άνω και Κάτω Λεχωνίων, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου της μεταφοράς του λύματος της Ν. Αγχιάλου, περί τα τέλη Μαΐου, οπότε και θα ξεκινήσει η σύνδεση των κατοικιών και των λοιπών δραστηριοτήτων της Ν. Αγχιάλου με το δίκτυο αποχέτευσης.
  Όσον αφορά στο έργο της επέκτασης του βιολογικού, για την παραλαβή των λυμάτων και των πιο πάνω οικισμών, έχει ήδη ολοκληρωθεί και λειτουργεί αποδοτικά.
  Με την κατασκευή και την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων, το 98% των κατοίκων του Δήμου Βόλου, θα συνδέεται με δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, ενώ στο σύνολο της ακτογραμμής του Δήμου, τα λύματα θα μεταφέρονται με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας, απαλλάσσοντας τη θάλασσα από κάθε κίνδυνο, ανεξέλεγκτης εδαφικής διάθεσης των αστικών αποβλήτων.
  «Ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ ήδη, αλλά πολύ περισσότερο με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, αναδεικνύεται στην πρωτοπορία στη χώρα μας, στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος από τα αστικά λύματα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Source link

Προηγούμενο άρθροΑιφνίδιος θάνατος 45χρονου στη Νέα Ιωνία Βόλου
Επόμενο άρθροΔρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα