Αρχική Μαγνησία Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα βιβλίου στο Βόλο

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα βιβλίου στο Βόλο

0


Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θα γιορτάσει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Η Ημέρα Βιβλίου 2023 είναι μια πολυσύνθετη προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και η οποία φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.
Η Ημέρα Βιβλίου για το 2023 θα εορταστεί την 22α Απριλίου, ημέρα Σάββατο. Την ημέρα αυτή θα διοργανωθεί στην Αθήνα ο καθιερωμένος Περίπατος Βιβλίου, στον οποίο φέτος συμμετέχουν 63 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι.

Στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τον Βόλο, το Γαλαξίδι, την Ελευσίνα, τη Ζάκυνθο, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Λευκάδα, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι, τα Μουδανιά, την Ορεστιάδα, τον Πύργο, τη Σύρο και τα Χανιά διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις βιβλίου με γνωστούς και αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές και μεταφραστές, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό.

Τι θα γίνει στο Βόλο

Στον Βόλο και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β Βόλος) για πρώτη φορά θα γίνει η συνάντηση όλων των φίλων του βιβλίου. Σύμφωνa με το ΚΕΒΙΜΑΣΥ: “Συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, εκπαιδευτικοί, τυπογράφοι, βιβλιόφιλοι κ.ά., θα μπορέσουν όλοι να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν για το έργο τους και να δείξουν την δουλειά τους αλλά και να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως να βρεθούν μεταξύ τους.
Η εκδήλωση στην πόλη θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με ομιλίες συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών κ.ά. Παράλληλα οι συγγραφείς θα μπορούν να μιλήσουν με τους φίλους του βιβλίου για το έργο τους και να δείξουν τα βιβλία τους στη σάλα του βιβλιοπωλείου.

Source link

Προηγούμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Πάνω από 12,5 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις για μήλα και κάστανα
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν οι δράστες ληστείας στο Βόλο μετά από καταδίωξη