Αρχική Μαγνησία Σεμινάριο για εφαρμογές στην υπόγεια Γεωλογική και Αρχαιολογική Χαρτογράφηση

Σεμινάριο για εφαρμογές στην υπόγεια Γεωλογική και Αρχαιολογική Χαρτογράφηση

0


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει Σεμινάριο Χαρτογραφίας – Χαρτογράφησης, το οποίο περιλαμβάνει ένα κύκλο με θεωρητικά μαθήματα και ένα κύκλο πρακτικών ασκήσεων.

Οι συμμετέχοντες εισάγονται στις έννοιες της Χαρτογραφίας και της Χαρτογράφησης, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι εφαρμογές τους στις επιστήμες της Γεωλογίας και της Αρχαιολογίας. Στο φετινό σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα εξειδικευθούν στην υπόγεια Γεωλογική και Αρχαιολογική χαρτογράφηση. Παράλληλα γίνεται επίδειξη λογισμικών χαρτογράφησης και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων στο ύπαιθρο.

Οι θεωρητικές εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και διαρκούν δύο ώρες (20:00-22:00). Οι πρακτικές ασκήσεις θα λάβουν χώρα στην αρχαία μεταλλευτική περιοχή του Λαυρίου Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:

Τετάρτη 3 Μαΐου Εισαγωγή στη Χαρτογραφία. Αποτύπωση. Χρήση G.P.S. Προσανατολισμός.
Κυριακή 7 Μαΐου Άσκηση Υπαίθρου.
Τετάρτη 10 Μαΐου Γεωλογική Χαρτογράφηση. Επιφανειακή Αρχαιολογική Έρευνα. Αποτύπωση Υπόγειων Κατασκευών. Χαρτογράφηση με τη χρήση DRONE
Παρασκευή 14 Μαρτίου Λογισμικά Χαρτογράφησης. GIS
Κυριακή 28 Μαΐου Άσκηση Υπαίθρου.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2023, στις 20:00. Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 120 € (μειωμένη τιμή για φοιτητές και άνεργους 100 €). Περιλαμβάνει τις θεωρητικές εισηγήσεις και τις ασκήσεις υπαίθρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο mail του Μουσείου volosmuseum@gmail.com μέχρι την Τρίτη 2-5-2023 ή στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwmAy37HWEA5UhhS4XwMoRsYVg2Gl58X4aMZA1bTr2LbU1Wg/viewform

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους Γεωλογίας και Αρχαιολογίας, αλλά και γενικά σε όσους τρέφουν ενδιαφέρον για την επιστήμη της Χαρτογραφίας και τις μεθόδους Χαρτογράφησης. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Source link

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Την Τρίτη 18 Απριλίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επένδυση LNG
Επόμενο άρθροΣτο νοσοκομείο ηλικιωμένη – θύμα ξυλοδαρμού από το γιο της στον Αλμυρό