Αρχική Μαγνησία Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος στην τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος στην τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

0


Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, με αφορμή την τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την αιφνιδιαστική τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης εντός του νομοσχεδίου « Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 κλπ.

Θεωρούμε ανεκδιήγητη την τροποποίηση αυτή, η οποία όχι μόνο προήλθε χωρίς καμιά διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς εκπροσώπησης αλλά και είναι ένας «δούρειος ίππος» για τις Κυριακές. Συγκεκριμένα βάσει της τροπολογίας προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου – ενώ έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Επιπλέον, αλλάζει ο φορέας για την παράταση εθνικού πλαισίου ωραρίου μεταφέροντας την αρμοδιότητα αυτή από τα περιφερειακά συμβούλια στους Δημάρχους (παρά την ισχύ της αντίστοιχης διάταξης). Μας δημιουργείται έντονος φόβος για σκοπιμότητες, που δεν εξυπηρετούν κι δεν ωφελούν τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας δεν είναι πειραματόζωα, περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις στήριξαν το βάρος των κρίσεων και της πανδημίας. Ζητούμε εδώ και τώρα την απόσυρση της τροπολογίας και να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογο και να υπάρξουν δεσμεύσεις, που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων».

Στη συνέχεια ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εξέφρασε τη θλίψη του για την ξαφνική απώλεια του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Ζούμπου .

«Με θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Ζούμπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Κων/νος Ζούμπος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και υπήρξε μέλος του Συλλόγου, όπου προσέφερε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής αγοράς».

Source link

Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Βόλου: Επέστρεψε στα καθήκοντα του ο Επιμελητής Νευροχειρουργός – Εκτός παραμένει ο Διευθυντής
Επόμενο άρθροΟ δήμος Βόλου απαντά για το θέμα της ΕΡΓΗΛ