Αρχική Μαγνησία Καρδίτσα: Εορτασμός του εθίμου του Λαζάρου στον Δήμο Παλαμά με διαγωνισμό στολισμένων...

Καρδίτσα: Εορτασμός του εθίμου του Λαζάρου στον Δήμο Παλαμά με διαγωνισμό στολισμένων καλαθιών

0


Η επιστροφή στην κανονικότητα και στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής επιβάλλει και τη συνέχεια των δράσεων και των εθίμων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Παλαμά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα εορτασθεί το έθιμο του Λαζάρου με το διαγωνισμό των στολισμένων καλαθιών.

Την Πέμπτη του Λαζάρου 6 Απριλίου 2023 και ώρα 12:30 μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Παλαμά ,θα συγκεντρωθούν οι μικρές Λαζαρίνες για την ανάδειξη του καλύτερα στολισμένου παραδοσιακού καλαθιού. Συνδιοργανωτές  θα είναι το Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης του Καραγκούνικου Λαϊκού Πολιτισμού ‘’Η ΨΗΦΙΔΑ’’ και ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 και ώρα 12:30 μπροστά στην είσοδο του  πρώην Δημαρχείου Σελλάνων (Προάστιο), ,θα συγκεντρωθούν οι μικρές Λαζαρίνες για την ανάδειξη του καλύτερα στολισμένου παραδοσιακού καλαθιού. Συνδιοργανωτές θα είναι είναι το Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης του Καραγκούνικου Λαϊκού Πολιτισμού ‘’Η ΨΗΦΙΔΑ’’ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Προαστίου.

Όπως είναι γνωστό, πριν πολλά χρόνια στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά ,την Πέμπτη του Λαζάρου τα νεαρά κορίτσια στόλιζαν τα καλαθάκια τους με φρέσκα λουλούδια της εποχής και τα εντυπωσιακά λαζαρόξυλα. Γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι οι μικρές Λαζαρίνες τραγουδούσαν το τραγούδι του Λαζάρου (τον Θάνατο και την Ανάσταση αυτού, που κατ΄ επέκταση συμβόλιζε την Αναγέννηση της φύσης και τον ερχομό της Άνοιξης).

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα πέντε καλύτερα στολισμένα παραδοσιακά καλάθια. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δώρα και παιδικά βιβλία.

Source link

Προηγούμενο άρθροΝεκρός εντοπίστηκε 70χρονος στο σπίτι του στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθροΑυτοψία στο 18ο Δ.Σ. όπου χθες έπεσαν σοβάδες – Αρνείται να κλείσει το σχολείο ο δήμος Βόλου