Αρχική Μαγνησία Συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

0


Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών διοργανώνουν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το ερχόμενο Σάββατο 1η Απριλίου στον προαύλιο χώρου του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στις διαδηλώσεις που γίνονται καθημερινά για το θέμα σε όλη τη χώρα και τονίζουν ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν και γράφτηκαν “δεν επιδέχονται καμίας διαστρέβλωσης και παρερμηνείας. Οι πραγματικοί ένοχοι κράτος, εταιρία, όλες οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση θα την πληρώσουν.

Αποδείχτηκε πως η δύναμη βρίσκεται στο δικό μας αγώνα. Καταφέραμε να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και έχουν ευθύνες, από κοινού με τα ΜΜΕ για να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, κράτος, κυβερνήσεις, εταιρία!

Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία . Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους! Τώρα πρέπει να μπει στο επίκεντρο αυτού του αγώνα η πολιτική που δημιουργεί Τέμπη, που χτυπάει και τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλεία, στο σύνολο της ζωής μας.

Συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως αποδεικνύει ότι δεν ήταν «η κακιά στιγμή», ούτε «η κακιά η ώρα» αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Έτσι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ προώθησαν σειρά από αποφάσεις και νόμους της ΕΕ που συνδιαμόρφωσαν τη σημερινή εγκληματική κατάσταση. Την «απελευθέρωση» και εμπορευματοποίηση των μεταφορών, την ιδιωτικοποίηση, το κομμάτιασμα του σιδηροδρόμου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας γιατί κοστίζουν.

Κυριολεκτικά: οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα. Γιατί, όσο αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Την 1η Απριλίου λοιπόν, που τα βαγόνια θα κινούνται και πάλι στις αιματοβαμμένες ράγες, καθώς τα τρένα ξαναμπαίνουν σε λειτουργία, εμείς θα είμαστε εκεί για να τραγουδήσουμε και να διαδηλώσουμε για την ασφάλεια μας!

Τα συνθήματα μας θα ακουστούν και πάλι δυνατά!

Καλούμε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, μαθητικό συμβούλιο, τις πολιτιστικές ομάδες του ΠΘ, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να συμμετέχουν στη συναυλία!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, κάθε νέο άνθρωπο να λάβει μέρος και να εκφραστεί είτε τραγουδώντας, είτε απαγγέλοντας ένα ποίημα, είτε με όποιον τρόπο και μέσο επιθυμεί».

Source link

Προηγούμενο άρθροΑποσύρει την υποψηφιότητά της από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η πρώην βουλευτής Καρδίτσας Π. Βράντζα
Επόμενο άρθροΕλεύθερη με περιοριστικούς όρους η ηλικιωμένη που πέταξε νεογέννητα γατάκια σε κάδο στον Βόλο