Αρχική Μαγνησία Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η ηλικιωμένη που πέταξε νεογέννητα γατάκια σε κάδο...

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η ηλικιωμένη που πέταξε νεογέννητα γατάκια σε κάδο στον Βόλο

0


Διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι μέχρι τη δίκη της, επιβλήθηκαν στην 75χρονη γυναίκα που συνελήφθη το πρωί της περασμένης Τρίτης, διότι είχε πετάξει σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της, τέσσερα νεογέννητα γατάκια σε νάϋλον σακούλα.

Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν ότι είναι ένοχη για κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού ενώ της επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1500 €.

Η ίδια αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι τα σκουπίδια της πήγε να πετάξει και άκουσε τα γατάκια να νιαουρίζουν, όμως γείτονάς της, αυτόπτης μάρτυρας που την κατήγγειλε στην αστυνομία, υποστήριξε ότι η ίδια η 75χρονη πέταξε τα γατάκια στον κάδο.

Εκτός από την ποινική διαδικασία, στην 75χρονη επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 120.000 € (30.000 € για κάθε ζώο), όπως προβλέπει ο νόμος, από την Αστυνομία.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, το βράδυ της Δευτέρα, το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε η Αστυνομία και η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη.

Source link

Προηγούμενο άρθροΣυναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
Επόμενο άρθροΕξέταση προοπτικών συνεργασίας ΔΕΥΑΜΒ και του Τομέα Υδραυλικής και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας