Αρχική Μαγνησία Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των Τεμπών

Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των Τεμπών

0


Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα στο εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τους νεκρούς του δυστυχήματος των Τεμπών, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA). Οι αστυνομικοί άφησαν στον αέρα 57 λευκά μπαλόνια, όσα και οι ψυχές που χάθηκαν.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των Τεμπών

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ε.Α., Αργύρης Διχτάς επεσήμανε ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν την ευκαιρία τις προηγούμενες ημέρες να διαδηλώσουν μαζί με τους πολίτες. «Δεν μας δόθηκε δυστυχώς η δυνατότητα τις προηγούμενες ημέρες να συμμετέχουμε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συμπολιτών μας στον Βόλο. Θέλαμε και εμείς σήμερα να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 57 αυτούς νέους ανθρώπους που άδικα και εξαιτίας εγκληματικής κρατικής αμέλειας έχασαν τη ζωή τους. Ελπίζουμε άμεσα να αποδοθεί αυτό που όλη η κοινωνία ζητάει, δηλαδή δικαιοσύνη”.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή που διαβάστηκαν τα ονόματα των νεκρών παιδιών.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των Τεμπών

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, ο οποίος πρότεινε να αφήσουν ελεύθερα τα λευκά μπαλόνια, ανέφερε πως θεώρησε καθήκον και υποχρέωση των Αστυνομικών να αποτίνουν  φόρο τιμής στα 57 θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών,  εκ των οποίων τα περισσότερα νέα παιδιά, προχωρώντας, μετά την τελεσθείσα Επιμνημόσυνη δέηση, σε ελευθέρωση στον ουρανό ισάριθμων λευκών μπαλονιών, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους. Παράλληλα με την πράξη τους θέλησε να καταδείξει την ένωση των προσευχών όλων των Αστυνομικών της Περιοχής, προκειμένου ο συμπολίτης Εικοσάχρονος Γεράσιμος, να κερδίσει τη δύσκολη μάχη που δίνει.

Με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε τις Ενώσεις Αξιωματικών Θεσσαλίας, Αστυνομικών Μαγνησίας και Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας, για την πρωτοβουλία τους προς υλοποίηση της προαναφερόμενης δράσης, αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους Αστυνομικούς της Μαγνησίας που από την πρώτη στιγμή αλλά και για αρκετές ημέρες βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας.        

Source link

Προηγούμενο άρθροΤραυματισμός ατόμου σε τροχαίο στην οδό Παγασών
Επόμενο άρθροΕπιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των Τεμπών στον Βόλο