Αρχική Μαγνησία Έκθεση Βυζαντινής Ζωγραφικής και Αγιογραφίας στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας

Έκθεση Βυζαντινής Ζωγραφικής και Αγιογραφίας στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας

0


Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος», στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ανάδειξης της δυναμικής που υπάρχει σε δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού του τόπου, διοργανώνει μία πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση με κεντρικό άξονα τη βυζαντινή τέχνη.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Βυζαντινής Ζωγραφικής – Αγιογραφίας, θα γίνουν την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, και ώρα 19.00 στο πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου και η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συνεχιστεί ένας εικαστικός διάλογος, μεταξύ των δύο καλλιτεχνικών παραδόσεων, Ελλάδας και Ρουμανίας. Ο διάλογος αυτός που ξεκίνησε με την πρώτη επίσκεψη Καθηγητών και φοιτητών του Ορθόδοξου Θεολογικού Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου «Πατριάρχης Ιουστινιανός» ανέδειξε, αφενός, πολλά ενδιαφέροντα σημεία επαφής και άνοιξε το δρόμο για ποικίλες ερμηνείες των έργων των φοιτητών του Τμήματος Συστηματικής Πρακτικής και Ιερής Τέχνης και, αφετέρου, δημιούργησε δεσμούς ανάμεσα τους φορείς τέχνης και πολιτισμού της Ι. Μ. Δ. Σχολή Αγιογραφίας «Δια χειρός» και «Μαγνήτων Κιβωτός» και τουκορυφαίου Πανεπιστημίου της ομόδοξης χώρας (Ρουμανίας), με στόχο την εδραίωση μιας σχέσης ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και μακροχρόν I ιας συνεργασίας.

Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του Σεπτεμβρίου 2015, «Η θάλασσα και ο πολιτισμός της, καθώς και το υδάτινο στοιχείο στην ορθόδοξη πίστη», αλλά και οι πρώτες εκθέσεις των φοιτητών από τη Ρουμανία, έδωσε το έναυσμα για το νέο φετινό ραντεβού και στην προοπτική μιας διευρυμένης πλέον συνεργασίας – δράσης, η οποία θα γίνει προσπάθεια να γίνει στην Ρουμανία.

Στην τωρινή δράση συμμετέχουν με έργα τους τα αγιογραφικά εργαστήρια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου.

«Ευγενική απλότητα και ταπεινή μεγαλοπρέπεια», είναι ο τίτλος της Έκθεσης αυτής, της οποίας την επιμέλεια έχει η Έλενα Νικηφόρου, και παρουσιάζει σκίτσα, μελέτες και συνθέσεις που εκτελέστηκαν σε διάφορα στηρίγματα και διάφορες καλλιτεχνικές τεχνικές από τους σπουδαστές της Σχολής Ιερής Τέχνης. 

Των μελετών των Αγίων προηγήθηκαν ελεύθερα σκίτσα για την αποτύπωση της κίνησης και των αναλογιών, σκίτσα και ανατομικά θραύσματα, κουρτίνες, σχηματίζοντας πραγματικές αρμονικές συνθέσεις στους πίνακες μελέτης 

Οι φοιτητές πραγματοποιούν το έργο τους σε ένα θεσμικό πλαίσιο του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής.

Έκθεση Βυζαντινής Ζωγραφικής και Αγιογραφίας στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας

Η έκθεση βυζαντινής ζωγραφικής από το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΗΣ ΤΕΧΝΗΣ έρχεται για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα για να μοιραστεί με το Βολιώτικο κοινό την αγάπη και τον σεβασμό τους για την βυζαντινή τέχνη.

Εκτίθενται πάνω από 100 έργα, μεγάλες παραστάσεις σε μουσαμά 2Χ1,30, ανατομικές μελέτες 0,50Χ0,70μ, αγιογραφίες  σε διάφορα μεγέθη, εικόνες σε ξύλο 0,30Χ 0,40μ και άλλες δημιουργίες.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν με έργα τους, με την ευθύνη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δρ. Sorica Dumitru, είναι, Marius Radu, Isar Maria, 

Ilona Fo Η έκθεση παρουσιάζει σκίτσα, μελέτες και συνθέσεις που εκτελέστηκαν σε διάφορα στηρίγματα και διάφορες καλλιτεχνικές τεχνικές από τους σπουδαστές της Σχολής Ιερής Τέχνης. 

Των μελετών των Αγίων προηγήθηκαν ελεύθερα σκίτσα για την αποτύπωση της κίνησης και των αναλογιών, σκίτσα και ανατομικά θραύσματα, κουρτίνες, σχηματίζοντας πραγματικές αρμονικές συνθέσεις στους πίνακες μελέτης 

Οι φοιτητές πραγματοποιούν το έργο τους σε ένα θεσμικό πλαίσιο του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής.

Η έκθεση βυζαντινής ζωγραφικής από το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΣΥΣΤΙΜΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΗΣ ΤΕΧΝΗΣ έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα για να μοιραστεί με το Βολιώτικο κοινό την αγάπη και τον σεβασμό τους για την βυζαντινή τέχνη.

Εκτίθενται πάνω από 100 έργα, μεγάλες παραστάσεις σε μουσαμά 2Χ1,30, ανατομικές μελέτες 0,50Χ0,70μ, αγιογραφίες  σε διάφορα μεγέθη, εικόνες σε ξύλο 0,30Χ 0,40μ και άλλες δημιουργίες.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές, που φιλοξενούνται στην περιοχή μας και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πήλιο, την Όθρυ και την περιοχή της Αγιάς, έχοντας επικεφαλής τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δρ. Sorica Dumitru, είναι Marius Radu, Isar Maria, Ilona Foiea, Mihail Puiu, Traian Balutescu, Cezar Corici, Mihail Puiu, Traian Balutescu, Cezar Corici.

Ώρες λειτουργίας κάθε ημέρα από τις 10.00 έως 13.00 και το απόγευμα από 17 έως 21.00.

Source link

Προηγούμενο άρθροΜαζική η συμμετοχή των δημοσιογράφων της Θεσσαλίας στην απεργία
Επόμενο άρθροΑχιλλοπούλειο: Συγκινούν οι νέοι με την προσφορά αίματος