Αρχική Μαγνησία Εξόρμηση κλασσικών οχημάτων στο Λαύκο Πηλίου και επίσκεψη στο Μουσείο Ραδιοφώνου

Εξόρμηση κλασσικών οχημάτων στο Λαύκο Πηλίου και επίσκεψη στο Μουσείο Ραδιοφώνου

0


Έναν μαγικό προορισμό, τον Λαύκο Πηλίου, θα επισκεφτούν τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Μαγνησίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 , αφού η Λέσχη διοργανώνει οχηματοδρομία με πανέμορφα κλασσικά-ιστορικά οχήματα μιας άλλης εποχής, τα οποία θα κινηθούν από το Βόλο, μέχρι το νότιο Πήλιο, με δωρεάν συμμετοχή, στην προσπάθειά της να αναδείξει την πανέμορφη Ελλάδα του πολιτισμού , της ιστορίας, των εξαίρετων προϊόντων και της φιλοξενίας.

Ο σκοπός της οχηματοδρομίας είναι τα μέλη της και οι φίλοι τους να γνωρίσουν ένα πανέμορφο και ιστορικό χωριό του Πηλίου ,που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαθέτει θαυμάσια αρχιτεκτονική και φημίζεται για τη γαστρονομία του, αλλά παράλληλα να επισκεφτούν το Μουσείο Ραδιοφώνου ,που βρίσκεται στον Λαύκο και είναι ένα από τα δύο μουσεία αυτού του είδους που υπάρχουν στην Ελλάδα..

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

09.00-10.00 π.μ. Συγκέντρωση των οχημάτων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο( Γραφεία Λέσχης).

10.00 π.μ. Αναχώρηση

12.00 το μεσημέρι επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείου Ραδιοφώνου στο Λαύκο

13.30 μ.μ. Γεύμα στην πλατεία του Λαύκου με ελεύθερη επιστροφή.

Πλούσιες δράσεις από τους «Φίλους Ιστορικού Οχήματος» Μαγνησίας

Με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης «χτύπησε» δυνατά στο Βόλο , αφού δεκάδες οδηγοί ιστορικών οχημάτων και οι φίλοι τους, «κάθισαν στα θρανία», μετά την εξαιρετική πρωτοβουλία που πήρε η Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» , που έχει έδρα το Βόλο, διοργανώνοντας ένα ειδικό σεμινάριο με τίτλο: “Σεμινάριο Αγώνων Regularity Ιστορικών Οχημάτων», την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 στο Ξενοδοχείο Valis Resort, στο οποίο, μάλιστα, δόθηκε η δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης μέσω διαδικτύου, με δεκάδες συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα.

Εκπαιδευτές ήταν καταξιωμένα και έμπειρα στελέχη μεγάλων Φορέων (ΣΙΣΑ ,κ..ά) , που διαμορφώνουν τον χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα και πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων κλασσικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε ότι αφορά τις δράσεις για το 2023 , πέρα από το παραπάνω εξαιρετικό σεμινάριο και την οχηματοδρομία στον Λαύκο της επόμενης Κυριακής 19/3/2023, προγραμματίζονται τα εξής:

1. κυνήγι θησαυρού στο Βελεστίνο και στα Κανάλια,

2. διοργάνωση στις 24-25/6/2023 του Ιστορικού Ράλλυ Πηλίου 2023,

3. οχηματοδρομία και έκθεση κλασσικών οχημάτων στη Λίμνη Πλαστήρα με γευσιγνωσία,

4. τη διοργάνωση για την Ελλάδα του 2ου Distinguished Gentlemen’s Drive,

5. οχηματοδρομίες στην Καλαμπάκα-επίσκεψη στο Αγροτικό Μουσείο Ιτέας, Σπήλαιο Θεόπετρας και Μετέωρα, όπως επίσης και στο Λιτόχωρο με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία αρμόδιος ο Κώστας Καρακατσάνης –Πρόεδρος ΦΙΟ (6944-887441) και ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Σκριάπας (6974-881944).

Εξόρμηση κλασσικών οχημάτων στο Λαύκο Πηλίου και επίσκεψη στο Μουσείο Ραδιοφώνου
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λίγα λόγια για το Μουσείο Ραδιοφώνου

Πρόκειται για τα ένα από τα δύο Μουσεία Ραδιοφώνου σε όλη την Ελλάδα. Άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στις 28 Οκτωβρίου του 2008. Πρόκειται για μια συλλογή 130 ραδιοφώνων, εκ των οποίων τα 100 περίπου είναι δωρεά του Γερμανού καθηγητή Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου και φιλέλληνα Βίλφρεντ Σεπς. Ο ίδιος κατέχει μια συλλογή από 2.000 ραδιόφωνα εκ των οποίων τα 100 δώρισε στο Μουσείο του Λαύκου. Η ιδέα για το Μουσείο Ραδιοφώνου γεννήθηκε ένα βράδυ όπου ο ίδιος μαζί με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυκιωτών «η Δράση» έπιναν το κρασί τους. Στην συνέχεια ο κ. Δημήτρης Πιατάς, ηθοποιός και Δημοτικός Σύμβουλος του τότε Δήμου Αθηναίων, πρότεινε στον Δήμο να συμβάλει οικονομικά στην δημιουργία του Μουσείου.

Ο αείμνηστος Αντώνης Ταβάνης, είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τον Δήμο Αθηναίων, δυο μέρες όμως πριν την συνάντηση με τους αρμόδιους, εξέπνευσε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. Ο Βιλφρεντ Σεπς πρότεινε το Μουσείο Ραδιοφώνου να αφιερωθεί στην μνήμη του και να πάρει την ονομασία “Αντώνης Ταβάνης”.

Λαύκος : Ένας μαγικός προορισμός

Στην κορυφογραμμή του Νότιου Πηλίου, σε υψόμετρο 310 μέτρων με άπλετη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο, βρίσκεται το αρχοντοχώρι του Νοτίου Πηλίου Λαύκος. Η πρόσβαση του γίνεται από το χωριό Μετόχι ή παραλιακά από το χωριό της Μηλίνας. Η απόστασή του από την πόλη του Βόλου είναι 54χμ.

Ένα ιδιαίτερο χωριό, με εντυπωσιακή μεγάλη πλατεία, πετρόκτιστες βρύσες και πλακόστρωτα καλντερίμια μέσα από τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει γνήσια πηλιορείτικα αρχοντικά. Περπατώντας στις ανθισμένες γειτονιές του Λαύκου, οι όμορφες μυρωδιές από τις αυλές των σπιτιών και των βοτάνων που ευδοκιμούν σε κάθε γωνιά του Λαύκου και όλου του Πήλιου, είναι η πιο όμορφη ανάμνηση που παίρνει μαζί του ο επισκέπτης.

Για την ονομασία του χωριού υπάρχουν πολλές εκδοχές και απόψεις, η επικρατέστερη όλων όμως αναφέρει πως προέρχεται από την λέξη “γλαύκος” που σημαίνει καθαρός, φωτεινός, όπως και ο ορίζοντας του Λαύκου.

Στα τέλη του 15ου αιώνα, εμφανίστηκαν οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι αρχικά εγκαταστάθηκαν στην ρεματιά της Παλιόβρυσης, φοβούμενοι τους επιδρομείς (Τούρκους και πειρατές). Στην συνέχεια, καθώς τα χρόνια περνούσαν και συνθήκες σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο παρουσίαζαν βελτίωση, άρχισαν να αυξάνονται οι κάτοικοι του χωριού, οι όποιοι έχτιζαν σπίτια σε διάφορα σημεία του χωριού. Πανέμορφα αρχοντικά ξεπρόβαλαν από κάθε σημείο του χωριού, τα οποία διατηρούνται με μικρές επεμβάσεις μέχρι και σήμερα.

Source link

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Αβέβαιοι και ανήσυχοι για το μέλλον οι νέοι, δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς
Επόμενο άρθροΜε τα “Υδάτινα Σώματα” η εκπροσώπηση στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας