Αρχική Μαγνησία Απορρίφθηκε αγωγή συγγενών του Γ. Καραπαναγιώτη κατά Περιφέρειας και δήμου Βόλου

Απορρίφθηκε αγωγή συγγενών του Γ. Καραπαναγιώτη κατά Περιφέρειας και δήμου Βόλου

0


Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου απέρριψε αγωγή συγγενών του αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ Γιώργου Καραπαναγιώτη, κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου, με την οποία ζητούσαν συνολικά 600.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από το θάνατο του συγγενούς τους, αποδίδοντας παραλείψεις σε όργανα της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ο άτυχος αρχιφύλακας την ΟΠΚΕ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο ύψος της Μ. Βελανιδιάς τα ξημερώματα της 10ης Ιουλίου 2015, όταν το περιπολικό που οδηγούσε έκανε ελιγμό για να αποφύγει νεκρό σκύλο και τελικά εξετράπη δεξιά του δρόμου μέσα σε χωράφια, κάνοντας τούμπες για να καταλήξει σε ένα δένδρο, με τον αστυνομικό να εκσφενδονίζεται μακρυά. Οι συγγενείς στην αγωγή τους αναφέρουν ως αιτίες πρόκλησης της εκτροπής του οχήματος παραλείψεις περισυλλογής του νεκρού ζώου από το οδόστρωμα και αποκατάστασης βλαβών του οδοστρώματος.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι η αποδιδόμενη στην Περιφέρεια παράνομη παράβλεψη απομάκρυνσης του νεκρού ζώου δεν ήταν από μόνη της ικανή και δεν μπορούσε να είχε επιφέρει τη συγκεκριμένη ζημιά, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η συμπεριφορά του αποβιώσαντος οδηγού και έκρινε αβάσιμη την αγωγή ως προς αυτό. Τέλος, αναφορικά με τις ευθύνες του δήμου Βόλου, το Δ.Π. αποφαίνεται ότι η αγωγή είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη, ελλείψει παθητικής νομιμοποίησης αυτού, καθώς νομιμοποιείται παθητικώς μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι ενάγοντες απαραδέκτως στρέφονται κατά του Δήμου Βόλου.

Source link

Προηγούμενο άρθροΟ Βάιος Βλάχος ταυτοποιήθηκε στους νεκρούς του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος
Επόμενο άρθροΈκλεψαν 300 κιλά χαλκό από λεβητοστάσιο σχολείου