Αρχική Μαγνησία Διαψεύδει ο Δ/ντής Β/θμιας Μαγνησίας καταγγελία περί αναξιοκρατικών πινάκων μοριοδότησης στις κρίσεις...

Διαψεύδει ο Δ/ντής Β/θμιας Μαγνησίας καταγγελία περί αναξιοκρατικών πινάκων μοριοδότησης στις κρίσεις διευθυντών

0


Διαψεύδει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Δρ. Σωκράτης Σαβελίδης, την καταγγελία του καθηγητή – μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής (ΤΣΕ) Διευθυντών/τριών Μαγνησίας, Παναγιώτη Σαραντόπουλου, περί διάτρητων και αναξιοκρατικών πινάκων μοριοδότησης όσον αφορά στις κρίσεις διευθυντών σχολείων της Β’ θμιας Εκπαίδευσης.

Με ανακοίνωσή του αποδίδει σε “προσωπικές εκτιμήσεις, αντιλήψεις κι ερμηνείες τις φερόμενες ως διαπιστώσεις” του καθηγητή που προέβη στην αναφορά και παραιτήθηκε από τη θέση του μέλους του ΤΣΕ.

Ειδικότερα, σήμερα συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ανακοίνωσε τα εξής:

«Τις τελευταίες ώρες κοινοποιήθηκε στα σχολεία από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής (ΤΣΕ) Διευθυντών/τριών Μαγνησίας αναφορά του ιδίου για τις λειτουργίες οι οποίες κατ’ εκείνον αποδίδονται στο ΤΣΕ Δ.Ε. Μαγνησίας.

Η εν λόγω αναφορά δημοσιεύτηκε  σε ΜΜΕ και παρουσιάστηκε με τίτλους οι οποίοι φαίνεται ότι μαζί με τις προαναφερθείσες κοινοποιήσεις στα σχολεία, κατά υπηρεσιακές μας πληροφορίες, συνετέλεσαν στη δημιουργία ανησυχίας και προβληματισμών για το σύννομο, το αμερόληπτο και το διαφανές των κρίσεων Διευθυντών/τριών σχολείων της ΔΕ Μαγνησίας. 

Επί αυτού, το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών/τριών σχολείων της ΔΕ Μαγνησίας με ομόφωνη Πράξη του θεωρεί κι ενημερώνει τους υποψήφιους Διευθυντές/τριες Δ.Ε. Μαγνησίας, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό ότι τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά του μέλους του ΤΣΕ  αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις, αντιλήψεις κι ερμηνείες, φερόμενες ως διαπιστώσεις, του προβαίνοντος στην αναφορά.

Έτσι τα μέλη του ΤΣΕ Μαγνησίας με την Πράξη τους αυτή ενημερώνουν ότι η λειτουργία του ΤΣΕ πραγματοποιήθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιείται με βάση το τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν.2690/1999), το Βασικό Νόμο Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης (Ν.4823/21) και τις τροποποιήσεις τους. Κάθε είδους μοριοδότηση ή μη, κάθε υποψηφίου βασίζεται στα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία και εφόσον υφίσταται η παραμικρή αμφιβολία για αυτήν, κατατίθενται σχετικά ερωτήματα προς τις Προϊστάμενες Αρχές και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται κατ’ εφαρμογή του γράμματος του Νόμου, με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας άρθρο 15 παρ. 1). Πέραν αυτού τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση ο νομοθέτης προβλέπει τη δυνατότητα του υποψηφίου να υποβάλλει ένσταση σύμφωνα με τον Ν.4823/21 μέχρι και σήμερα 24/02/2023 και ώρα 23:59, όπως αυτό ανακοινώθηκε από το ΤΣΕ Δ.Ε. Μαγνησίας την Τρίτη 21/02/2023.   

Τέλος, το Συμβούλιο διαβεβαιώνει τους υποψηφίους για κάτι που θεωρείται από τους ίδιους ως δεδομένο, τονίζοντας ότι κάθε του Πράξη, κάθε του απόφαση και κάθε του ενέργεια βασίζεται στην απόλυτη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και κάθε χαρακτηριστικού της χρηστής διοίκησης με πρωταρχικό μέλημα την εφαρμογή της ισότητας στις κρίσεις, την αμεροληψία και τη διαφάνεια. Έτσι διαβεβαιώνονται οι υποψήφιοι ότι μπορούν να συνεχίσουν να έχουν την ίδια εμπιστοσύνη στις κρίσεις των Διευθυντών/ντριών των σχολείων της Δ.Ε. Μαγνησίας».

Source link

Προηγούμενο άρθροΧωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση Γεωργαντά – αγροτών για το βαμβάκι
Επόμενο άρθροΜαθητής δημοτικού απειλούσε σε αυτοκτονία – Παραπέμφθηκε για ψυχιατρική εκτίμηση