Αρχική Μαγνησία Ο Κ. Μαραβέγιας στο Κ.Υ. Βόλου: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους υγειονομικούς

Ο Κ. Μαραβέγιας στο Κ.Υ. Βόλου: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους υγειονομικούς

0


Για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Βόλου, ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη δομή, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μαραβέγιας επισκέφθηκε διαδοχικά τα ιατρεία του Κέντρου Υγείας, όπως το ακτινολογικό, το γυναικολογικό, το παιδιατρικό, το καρδιολογικό, το παθολογικό, το πνευμονολογικό, και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο τους. Βασικό αίτημα, αποτελεί η ενίσχυση του προσωπικού, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 65 άτομα στο Κέντρο Υγείας και 21 άτομα στις ΤΟΜΥ, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται με επάρκεια οι καθημερινές ανάγκες των ασθενών.

Ο Κ. Μαραβέγιας στο Κ.Υ. Βόλου: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους υγειονομικούς

Επίσης, πάγια διεκδίκηση του προσωπικού αποτελεί η αναμόρφωση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο τμήμα ορθοδοντικής που καλύπτει όλη τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα, για το γεγονός ότι οι ΔΕ οδοντοτεχνίτες δεν λαμβάνουν το επίδομα.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι με πρόσφατη υπουργική απόφαση, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2023, έρχεται αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων σε μονάδες υγείας, με αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Για τους απασχολούμενους στον τομέα της Υγείας, το ανώτατο ύψος του επιδόματος αυξάνεται στα 200 ευρώ (από 150 ευρώ), ενώ προστίθενται και νέοι δικαιούχοι, όπως ψυχολόγοι, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακοποιοί και οδοντοτεχνίτες. 

Ο Κ. Μαραβέγιας στο Κ.Υ. Βόλου: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους υγειονομικούς

Σημειώνεται ότι για τα συγκεκριμένα ζητήματα είχε ασκήσει επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ο κ. Μαραβέγιας, σε συνέχεια επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους των υγειονομικών στη Μαγνησία.

«Η κυβέρνηση ενισχύει τον κόσμο της εργασίας και συγκεκριμένα τους εργαζομένους στην υγεία, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά τους κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Βόλου και επανέλαβε ότι έχουν και θα έχουν την αμέριστη στήριξή του στον δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Source link

Προηγούμενο άρθροΜαγνησία: Συναντήσεις με αγρότες – κτηνοτρόφους είχε ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής
Επόμενο άρθροΕισαγγελική έρευνα για το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στον Αλμυρό Βόλου