Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η Αλόννησος στην κορυφή των 50 καλύτερων καταδυτικών προορισμών του κόσμου

Η Αλόννησος στην κορυφή των 50 καλύτερων καταδυτικών προορισμών του κόσμου

0


Ακόμη μια σημαντική διάκριση για το νησί των Σποράδων

Ακόμη μια σημαντική διάκριση για την Αλόννησο. Το νησί των Σποράδων είναι ο κορυφαίος, ανάμεσα στους 50, προορισμός για καταδύσεις. Και δεν το λέει… όποιος κι όποιος, αλλά ο οδηγός του National Geographic, σχετικά με τα καλύτερα καταδυτικά σημεία του κόσμου!

Ο οδηγός του National Geographic με τίτλο «Α Diver’s Guide To The World» είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας διακεκριμένων συγγραφέων που ταξίδεψαν σε όλο τον πλανήτη, προκειμένου να καταλήξουν στους 50 πιο εντυπωσιακούς και ποιοτικούς καταδυτικούς προορισμούς. Και η Αλόννησος ήταν ο… παράδεισός τους!

Στον κατάλογο με τα προτεινόμενα μέρη η Αλόννησος, που είναι η μόνη ελληνική περιοχή, καταλαμβάνει την πρώτη θέση!

Επιπλέον, η λίστα «φιλοξενεί» προορισμούς από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μοζαμβίκη, τις Φιλιππίνες, τη Μάλτα, τη Γαλλία, τις Σεϋχέλλες, τον Ισημερινό, το Μπελίζ, την Ινδονησία, την Τανζανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλική Πολυνησία τη Μαδαγασκάρη, την Ταϊλάνδη, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική, τη Χιλή, το Κουρακάο και πολλά εξωτικά νησιά.

Όπως αναφέρεται στον οδηγό, «η Αλόννησος λειτουργεί ως αληθινή σειρήνα για τους αυτοδύτες. Εδώ κάθε βουτιά έχει την αυθεντική αίσθηση της εξερεύνησης, της περιπέτειας και της αναζωογόνησης».

Παράλληλα, οι αρθρογράφοι που είχαν επισκεφτεί το νησί στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής του γραφείου ΕΟΤ των ΗΠΑ σε συνεργασία με τον δήμο Αλοννήσου, αναδεικνύουν το φυσικό θαλάσσιο πάρκο, τις περιπατητικές διαδρομές, την τοπική κουζίνα, αλλά και την προοπτική ανοίγματος νέων υποβρύχιων μουσείων στην Αλόννησο.

«Χτίζουμε μέρα με τη μέρα τη νέα ταυτότητα του νησιού ως προορισμού καταδύσεων και ειδικών μορφών τουρισμού.

Είναι δικαίωση πως κάθε χρόνο κερδίζουμε τις εντυπώσεις διεθνώς και αποσπούμε μεγαλύτερα μερίδια από τις αγορές του εξωτερικού. Δεν είναι σύμπτωση πως μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου της περασμένης σεζόν, η Αλόννησος σημείωσε αύξηση περίπου 9% σε σύγκριση με το 2019 και 30% σε σχέση με το 2021 ενώ η επισκεψιμότητα συντηρήθηκε μέχρι τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.Source link

Προηγούμενο άρθροΗ Αλόννησος στην κορυφή των 50 καλύτερων καταδυτικών προορισμών του κόσμου
Επόμενο άρθροNational Geographic: Μεταξύ των καλύτερων καταδυτικών πάρκων του κόσμου η Αλόννησος