Αρχική Μαγνησία Προβλήματα στην κάλυψη εφημεριών του Νοσοκομείου Βόλου από ιδιώτες γιατρούς εντοπίζει ο...

Προβλήματα στην κάλυψη εφημεριών του Νοσοκομείου Βόλου από ιδιώτες γιατρούς εντοπίζει ο Ιατρικός Σύλλογος

0


Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στην συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου 2023, με αφορμή σχετική αρθρογραφία στον τοπικό τύπο, συζήτησε το θέμα πιθανής εφημέρευσης ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών μελών του Συλλόγου στις Παθολογικές κλινικές του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, λόγω υποστελέχωσης αυτών, και αποφάσισε ομόφωνα να γνωστοποιήσει τις απόψεις του σε σχέση με αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα, οι οποίες είναι οι εξής: 

  • Είναι τεράστιες και  αποκλειστικές οι ευθύνες των αρμοδίων (Διοίκηση Νοσοκομείου, 5η Υ.ΠΕ., Υπουργείο Υγείας) για την σημαντική και μακροχρόνια υποστελέχωση των Παθολογικών κλινικών (κάλυψη θέσεων 57% σύμφωνα με το οργανόγραμμα λειτουργίας), ενώ είχαν προειδοποιηθεί επανειλημμένα για τα επερχόμενα προβλήματα από τον Ι.Σ.Μ. και την Ε.Ι.Ν.Κ.ΥΜ.
  • Οι κενές αυτές θέσεις πρέπει να προκηρυχθούν και να καλυφθούν όσον το δυνατόν συντομότερα με ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Το προτεινόμενο μοντέλο κάλυψης των εφημεριών από ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς θεωρούμε ότι θα παρουσιάζει προβλήματα, αφού θα εφημερεύουν μόνοι τους σε μη οικείο περιβάλλον, χωρίς συνεφημέρευση με νοσοκομειακούς ιατρούς ( όπως στην περίπτωση των εφημεριών στις κλινικές COVID την προηγούμενη χρονιά, που καλύφθηκε προσωρινά το πρόβλημα των εφημεριών με ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς του Ι.Σ.Μ.).
  • Προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες εφημεριών των Παθολογικών κλινικών του νοσοκομείου Βόλου, οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί που επιθυμούν να εφημερεύσουν θα πρέπει να υπογράψουν σχετική σύμβαση με την οποία θα καλυφθούν νομικά από το Νοσοκομείο για το διάστημα εφημέρευσής τους.
  • Η οικονομική αποζημίωση των εφημεριών θα πρέπει να έχει ήδη προβλεφθεί από σχετική υπουργική απόφαση και θα πρέπει να καταβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι όπως στην περίπτωση των εφημερευόντων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών στις κλινικές COVID που καταβλήθηκε μετά από ένα χρόνο και αφού κατατέθηκαν στην Βουλή σχετικές επερωτήσεις στον υπουργό Υγείας.
  • Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η μη ύπαρξη θέσεων παθολογίας στην επικείμενη –για το 2ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου- προκήρυξη 6 νέων θέσεων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το νοσοκομείο του Βόλου. Αναμέναμε τουλάχιστον να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις των δύο πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντων συναδέλφων μας, γεγονός που δημιουργεί ήδη τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των Παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Source link

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός Παιδείας παρέδωσε εξοπλισμό στο Νηπιαγωγείο Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου
Επόμενο άρθροΑποκατάσταση κρηπιδωμάτων στο λιμάνι Πατητηρίου στην Αλόννησο