Αρχική Μαγνησία Στους δρόμους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Μαγνησίας

Στους δρόμους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Μαγνησίας

0


Δυναμική ήταν η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στην πλατεία Αγίου Νικολάου σήμερα κατά του τρόπου αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που είναι δόκιμοι μετά από δύο χρόνια πρόσληψης. Σύμφωνα με στοιχεία της Α’θμιας Εκπαίδευσης σήμερα απεργεί πάνω από το 50% των εκπαιδευτικών και το 23,6% των εκπαιδευτικών της Β’θμιας. 

Στους δρόμους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Μαγνησίας

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Μαγνησίας Απ. Μούσιος τόνισε ότι ο υπουργείο Παιδείας νομοθετεί μέσω τροπολογιών που χειραγωγεί τον εκπαιδευτικό. Απεργία και αποχή από την ατομική αξιολόγηση αξιολογητών και αξιολογούμενου.  Έχουν προκηρυχθεί τρίωρες στάσεις καθημερινά μέχρι 28 Φεβρουαρίου, θα γίνεται ενημέρωση και συνελεύσεις και θα συνεχιστεί ο αγώνας. «Γίνεται προσπάθεια διάλυσης του δημόσιου σχολείου και παιδαγωγικής δημοκρατίας. Οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν απάντηση σε όλα αυτά. Σε μας διορίστηκαν 50 εκπαιδευτικοί που θα έπρεπε μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας να έχουν μονιμοποιηθεί αλλά κρατούνται όμηροι». Εκτίμησε ότι η αξιολόγηση σε λίγο θα αφορά όλους.

Στους δρόμους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Μαγνησίας

Η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρία Γιαννουλή τόνισε ότι είναι όλοι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αιτήματα του κλάδου. Επεσήμανε ότι θα προσφύγουν δικαστικά για να ακυρωθεί η διαδικασία, διότι οι προϋποθέσεις της αξιολόγησης δεν υφίστανται.

Στους δρόμους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Μαγνησίας

«Λείπουν εκπαιδευτικοί από σχολεία, να μειωθεί αριθμός μαθητών από τμήματα, να αποφορτιστεί ο εκπαιδευτικός από τη γραφειοκρατική δουλειά και φυσικά να υπάρξει αύξηση μισθών που έχουν μείνει παγωμένοι για 12 χρόνια». 

Η Ιωάννα Γαβρίλη δασκάλα της ειδικής αγωγής μεταξύ των 50 που δεν έχουν μονιμοποιηθεί στη Μαγνησία ανέφερε ότι 18 χρόνια ήταν αναπληρώτρια και δύο χρόνια δόκιμη διορισμένη.  Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί αξιολογούνται από τους μαθητές τους καθημερινά και για χρόνια και ότι είναι αποτυχημένο το προτεινόμενο μοντέλο αξιολόγησης. 

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σταύρος Κατσούρας,  επισήμανε ότι τα σχολεία έχουν χιλιάδες προβλήματα και αντί να τα επιλύσει η κυβέρνηση, βάζει στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα των νεοδιόριστων. «Είναι η αρχή ενός μεγάλο αγώνα που η κ. Κεραμέως θα μας βρει απέναντι». 

Στους δρόμους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Μαγνησίας

Τέλος η Λίλα Πέτρου, νηπιαγωγός  επισήμανε ότι αυτές οι πολιτικές είναι συνέχεια πολιτικών από το 1992 ακόμη που θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποχείρια και διαλυμένη την δημόσια εκπαίδευση. 

Source link