Αρχική Μαγνησία Μ. Μαραβέγιας προς Θ. Πλεύρη: Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Κ.Υ. Σκιάθου με...

Μ. Μαραβέγιας προς Θ. Πλεύρη: Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Κ.Υ. Σκιάθου με επιπλέον παιδίατρο

0


Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου με έναν επιπλέον παιδίατρο, ζητεί με Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα των Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων του νησιού και της δημοτικής αρχής Σκιάθου.

Επισημαίνεται ότι στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου υπηρετεί ένας παιδίατρος, ενώ δεν υπάρχει κανένας ιδιώτης παιδίατρος στο νησί. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση  της παιδιατρικής κάλυψης στο Κέντρο Υγείας, δεδομένης και της απουσίας του παιδιάτρου από Πέμπτη έως Κυριακή κάθε εβδομάδα. Την κατάσταση δυσχεραίνει η πανδημία του κορωνοϊού και η έξαρση των ιώσεων, με αποτέλεσμα οι γονείς να ανησυχούν για την προστασία της υγείας των παιδιών τους.

Με την Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, για τις οποίες έχει ενημερωθεί ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτης, όπως η τροποποίηση του οργανογράμματος του Κέντρου Υγείας, έτσι ώστε να προστεθεί δεύτερη θέση παιδιάτρου στη δομή. Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται να διασφαλιστεί η άρτια υγειονομική κάλυψη του νησιού για την προστασία όλων των κατοίκων, αλλά πρωτίστως των παιδιών, που αποτελούν την πλέον ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.

Source link

Προηγούμενο άρθροΟι κάτοικοι των Σταγιατών Πηλίου ενώνουν την φωνή τους με τους αγωνιζόμενους ανθρώπους του πολιτισμού
Επόμενο άρθροΔιέρρηξαν μονοκατοικία και αφαίρεσαν κοσμήματα και κειμήλια