Αρχική Μαγνησία Ζ. Μακρή: «Ικανοποίηση ΤΑΙΠΕΔ από το ενδιαφέρον για το Λιμάνι του Βόλου»

Ζ. Μακρή: «Ικανοποίηση ΤΑΙΠΕΔ από το ενδιαφέρον για το Λιμάνι του Βόλου»

0


Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμου Λιμένος Βόλου, όπως ανέφερε ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, στην υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Ο κ. Πολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τον αριθμό αλλά και από το επίπεδο της επάρκειας των οκτώ επενδυτικών σχημάτων, που τις προηγούμενες ημέρες υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο, μέσω πώλησης, πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Χαρακτηριστικά, ο κ. Πολίτης, αφού, με αλφαβητική σειρά, απαρίθμησε τα υποψήφια σχήματα, τα οποία είναι:

• Η Advance Properties O.O.D.

• την Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.

• την Κοινοπραξία Intrakat A.E. – TΕΚΑΛ Α.Ε.

• την Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.

• την Mariner Capital Ltd

• την QTerminals W.L.L.

• την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και

• τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Οι δυνητικοί επενδυτές του Λιμένος Βόλου όχι μόνο χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα και επάρκεια αλλά είναι, παράλληλα και γνώστες του σύνθετου και περίπλοκου λιμενικού αντικειμένου, γεγονός που εγγυάται την περαιτέρω συμμετοχή τους στην β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας καθώς φαίνεται να πληρούνται τα κριτήρια προεπιλογής, τόνισε ο κ. Πολίτης. Την παρούσα χρονική στιγμή, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ως προς τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την “Deloitte Business Solutions S.A.” και την “Euroconsultants S.A.” ως χρηματοοικονομικούς του συμβούλους, την “Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρία” ως νομικό του σύμβουλο και την “Doxiadis Associates” ως τεχνικό του σύμβουλο αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.

Τέλος, ο κ. Πολίτης διασαφήνισε στην κ. Μακρή ότι παραμένει πιστός στην διαβεβαίωσή του προς τους χρήστες του λιμένος ότι θα ληφθούν υπόψη τα αιτήματα που του διατύπωσαν. Το ίδιο κατηγορηματικός ήταν αναφερόμενος στην δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη στον Δήμαρχο Βόλου για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο, δέσμευση που ισχύει και θα υλοποιηθεί.

Source link

Προηγούμενο άρθροΣΕΤΕ και Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζουν το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης μέχρι το 2030
Επόμενο άρθροΣτο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «VIKING SKY»