Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σε Κέντρο Υγείας ζήτησε ο Χρ. Μπουκώρος

Αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σε Κέντρο Υγείας ζήτησε ο Χρ. Μπουκώρος

0


Με ερώτησή του στον Υπουργό Υγείας

Ερώτηση κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μεταφέροντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αλοννήσου για αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σε Κέντρο Υγείας, γεγονός που θα συμβάλλει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τόσο στους κατοίκους, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, αφού θα οδηγήσει στην πρόσληψη επιπλέον ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής «Ο Δήμος Αλοννήσου παρουσίασε αύξηση πληθυσμού ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τους 3.000 εγγεγραμμένους κατοίκους. Είναι ο μοναδικός Δήμος Μαγνησίας και από τους ελάχιστους στη χώρα που παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση πληθυσμού με βάση την τελευταία απογραφή του 2021.

Επιπλέον, η Αλόννησος εξελίσσεται σταδιακά σε σημαντικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού με τη λειτουργία του θαλάσσιου πάρκου, του πρώτου υποβρύχιου μουσείου της χώρας και των καταδυτικών πάρκων που πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα.

Τούτων δοθέντων, αποτελεί βάσιμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού σε Κέντρο Υγείας, ώστε να καλύπτονται υγειονομικά τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι ενός τόσο απομακρυσμένου νησιού όσο και ο σημαντικός αριθμός τουριστών που επισκέπτονται το νησί κατά τη θερινή περίοδο. Η δυνατότητα αυτή άλλωστε προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 3 παράγραφος 2 του Ν. 4238/2014 περί ίδρυσης και λειτουργίας νέων Κέντρων Υγείας, η οποία  αναφέρει ότι «για την έγκριση σκοπιμότητας λαμβάνονται υπόψη ιδίως η αναγκαιότητα της ίδρυσης, τα πληθυσμιακά δεδομένα, η γειτνίαση με υφιστάμενες Μονάδες Υγείας, οι συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, η προσβασιμότητα των πολιτών και οι συγκοινωνιακές συνθήκες»,  προϋποθέσεις εξάλλου που πληροί η Αλόννησος».

Κατόπιν αυτών ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό εάν θα εξεταστεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αλοννήσου για αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου σε Κέντρο Υγείας.Source link

Προηγούμενο άρθροΚαρδίτσα: Επίσκεψη στήριξης σωματείων υγειονομικών στο μπλόκο των αγροτών
Επόμενο άρθροΣΕΤΕ και Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζουν το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης μέχρι το 2030