Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Οι τιμές για την εκμίσθωση παραλιών στην Αλόννησο – Καθορίστηκαν για την...

Οι τιμές για την εκμίσθωση παραλιών στην Αλόννησο – Καθορίστηκαν για την τριετία 2020- 2022

0

Tις προτεινόμενες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο για τις παραλίες που πρόκειται να εκμισθωθούν για τα έτη 2020, 2021 και 2022 αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλοννήσου. Οι παρακάτω τιμές αφορούν τιμές εκκίνησης για κάθε παραλία και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα σταλεί για τη σύμφωνη γνώμη στην Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Στον Γέρακα, για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων η τιμή ανά τ.μ. ορίστηκε στα 3 ευρώ, ενώ για καντίνα στα 30 ευρώ/ τ.μ. Στον Άγιο Δημήτριο η τιμή ορίστηκε στα 16 ευρώ για θαλάσσια μέσα αναψυχής ( μη μηχανοκίνητα) και στα 7 ευρώ/ τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Στα δύο ευρώ ανά τ.μ. είναι η τιμή για την τοποθέτηση ομπρε/των στη θέση Τσουκανά Χούνη (Γλύφα). Η τιμή διαμορφώνεται στα 4 ευρώ στη Γλύφα, ενώ στην ίδια περιοχή δραστηριότητα με θαλάσσια μέσα αναψυχής έχει τιμή 16 ευρώ/ τ.μ.
Στον Λεφτό Γιαλό, το κόστος για τα ομπρελοκαθίσματα είναι 7 ευρώ/ τ.μ., στο Κοκκινόκαστρο τα θαλάσσια μέσα αναψυχής έχουν τιμή 16 ευρώ/ τ/μ. και η τοποθέτηση καντίνας 30 ευρώ ενώ τα ομπρελοκαθίσματα 7 ευρώ/ τ.μ.
Στα 7 ευρώ ορίστηκε η τιμή ανά τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στα δύο τμήματα της Χρυσής Μηλιάς όπως και στη Μηλιά. Στις Σπαρτίνες η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 2 ευρώ ενώ για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (μηχανοκίνητα ή μη) στα 16 ευρώ.

Στην παραλία του Ρουσούμ η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων ορίστηκε στα 7 ευρώ, στα Τσουκάλια στα 3 ευρώ ενώ η τοποθέτηση καντίνας στα 30 ευρώ/ τ.μ.
Στην παραλία Μαρπούντα, τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό τμήμα, η τιμή για τα ομπρελοκαθίσματα είναι 7 ευρώ, όπως επίσης στον Μεγάλο Μουρτιά ενώ στην παραλία Γυαλιά η τιμή ανέρχεται σε 2 ευρώ/ τ.μ. Το κόστος για την τοποθέτηση καντίνας είναι 30 ευρώ/ τ.μ.
Τέλος στο Βύθισμα η τιμή για την καντίνα ορίστηκε στα 30 ευρώ/ τ.μ. ενώ για τα ομπρελοκαθίσματα στα 4 ευρώ, ενώ η ίδια τιμή ισχύει για τα ομπρελοκαθίσματα και στη Μεγάλη Άμμο.
Οι παραπάνω τιμές αφορούν στην παραχώρηση της απλής χρήσης του αιγιαλού. Κατ’ εξαίρεση και αποκλειστικά για το έτος 2020, όσοι είχαν συνάψει μισθωτήρια απευθείας παραχώρησης έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το 2019, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κοινής υπουργικής απόφασης, δύνανται να συνάψουν νέες μισθώσεις για τις ίδιες θέσεις με μίσθωμα για το 2020 στο 40% του ετήσιου ανταλλάγματος.
Η δημοπράτηση των παραλιών πρέπει να γίνει άμεσα και να έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες έως 15 Ιουλίου.

Προηγούμενο άρθροΥγειονομική θωράκιση των Βορείων Σποράδων ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος
Επόμενο άρθροΈφυγε χθες από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Χαμονικολάου