Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Πρόταση μείωσης μισθωμάτων στις παραλίες από τον Χρ.Μπουκώρο

Πρόταση μείωσης μισθωμάτων στις παραλίες από τον Χρ.Μπουκώρο

0

Tο κλίμα ανησυχίας των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο της χερσαίας και νησιωτικής Μαγνησίας με την εκμετάλλευση ομπρελοκαθισμάτων μετέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Σε επιστολή, αμέσως μετά την επικοινωνία, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν οι βουλευτές Αχαϊας Ανδρέας Κατσανιώτης και Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κύριε υπουργέ, θέτουμε υπόψη σας ότι οι επαγγελματίες της χώρας με αντικείμενο την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες τελούν υπό καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας, εξαιτίας της πανδημίας και της αναμενόμενης ραγδαίας μείωσης της τουριστικής κίνησης.
Επιπλέον, τα μέτρα που αναμένεται να προτείνει η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων φέτος, όπως είναι φυσικό, αναμένεται να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα ήδη αμφίβολα έσοδά τους.

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της έκδοσης της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το συγκεκριμένο αντικείμενο, θα θέλαμε να σας προτείνουμε το φετινό καθεστώς ενοικίασης να περιέλθει στην αρμοδιότητα των οικείων δήμων, οι οποίοι διαθέτουν το ανάλογο προσωπικό και κυρίως γνωρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία κ.λπ. που λειτουργούν στο παραλιακό μέτωπο στα όρια των δήμων τους.
Αναφορικά με το ύψος του μισθώματος και με βάση τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου για τη φετινή θερινή σεζόν προτείνουμε να είναι υποπολλαπλάσιο όλων των προηγούμενων ετών.

Τα θεσμικά όργανα των επαγγελματιών, καθώς και πολλά Επιμελητήρια έχουν καταθέσει προτάσεις για τιμές μίσθωσης 1 έως 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Δεδομένων των συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν, το αίτημά τους είναι λογικό, όπως επίσης και το αίτημα για δυνατότητα ενοικίασης μεγαλύτερων χώρων, όπου αυτό είναι εφικτό.
Επιπλέον, αν συνυπολογιστεί ότι η Ομοσπονδία Εστίασης με αίτημά της στον Πρωθυπουργό έχει ζητήσει την κατάργηση δημοτικών φόρων και τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, το αίτημα για πολύ χαμηλότερο μίσθωμα των παραλιών φαντάζει απολύτως εύλογο».
Και η επιστολή καταλήγει: «Αναμένουμε το πνεύμα της συγκεκριμένης πρότασης να ενσωματωθεί στην υπό έκδοση ΚΥΑ, προκειμένου να δώσουμε κάποιες ελπίδες βιωσιμότητας σε χιλιάδες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει την φετινή σεζόν».

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση Κ. Αγοραστού για τη μεταφορά 3.000 μελισσοσμηνών από τις Βόρειες Σποράδες
Επόμενο άρθροΥγειονομική θωράκιση των Βορείων Σποράδων ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος