Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Να απαγορευθεί η ακτοπλοϊκή μετάβαση επισκεπτών στα νησιά ζητούν οι δήμαρχοι των...

Να απαγορευθεί η ακτοπλοϊκή μετάβαση επισκεπτών στα νησιά ζητούν οι δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων

0

Την απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης επισκεπτών στα νησιά ενόψει του Πάσχα, ζητούν οι δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού. Επίσης, προτείνουν οι μόνιμοι κάτοικοι που για σοβαρό λόγο μετακινούνται, μετά την επιστροφή τους να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρουν στην επιστολή τους οι κ.κ. Τζούμας, Περίσσης και Βαφίνης:

Η λήψη του πρόσφατου μέτρου που αφορά την μετακίνηση στα νησιά μας μόνο των μόνιμων κατοίκων είναι πολύ σημαντική, παρ’όλα αυτά δεν διασφαλίζει την πλήρη ασφάλεια των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών με δεδομένα της προβληματικής υγειονομικής κατάστασης τους, την δυσκολία διακομιδής σε περίπτωση κρούσματος κ.λ.π.
Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε τον εορτασμό του Πάσχα και θα υπάρξει αύξηση μετακινήσεων των μόνιμων κατοίκων που βρίσκονται εκτός των νησιών μας.
Γεγονός είναι τέλος ότι οι μόνιμοι κάτοικοι που μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα , μέσα στα προβλεπόμενα περιθώρια που τους δίνουν τα απαγορευτικά μέτρα, δεν προβλέπει πουθενά, δυστυχώς, την υποχρεωτική απομόνωση τους για 14 ημέρες .
Με δεδομένο ότι τα μέτρα πού έχει λάβει η χώρα έχουν σχεδόν 10 ημέρες εφαρμοσθεί , στα νησιά μας δεν έχει εμφανισθεί κρούσμα του κορωνοϊού και ότι κρούσμα εμφανισθεί από εδώ και πέρα θα προέρχεται από επισκέπτη στο νησί.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε αυστηρή απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης στα νησιά μας.
Οι μόνιμοι κάτοικοι που για σοβαρό λόγο μετακινούνται, μετά την επιστροφή τους να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα.
Η μη τήρηση του μέτρου αυτού να επισύρει όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις που ήδη η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει.

Προηγούμενο άρθροΥποπτο κρούσμα Κορονοιού στη Σκιάθο εισήχθη στο θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Κρίσιμος ο Απρίλιος-Να δείξουμε πως είμαστε ενωμένοι-Κανείς δεν μένει πίσω