Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αλ. Μεϊκόπουλος: Να μη μείνει «γυμνό» στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό το...

Αλ. Μεϊκόπουλος: Να μη μείνει «γυμνό» στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

0
Ιατρείο Αλοννήσου alonnisos tv , alonnisostv.com
Ιατρείο Αλοννήσου alonnisos tv , alonnisostv.com

Ερώτηση απηύθυνε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας να παρέμβει άμεσα, ώστε να παρασχεθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου ο απαραίτητος υγειονομικός εξοπλισμός για την ανίχνευση και διαχείριση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής το νησί της Αλοννήσου είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Βορείων Σποράδων με μόνιμο πληθυσμό 2.500 κατοίκων, η πλειονότητα των οποίων είναι ηλικιωμένοι, με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες. Το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) που καλύπτει υγειονομικά το νησί διαθέτει τον απολύτως απαραίτητο εξοπλισμό, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ανίχνευσης, διαχείρισης και παροχής της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας σε πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε την άμεση ανάγκη εφοδιασμού του ΠΙ με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού, αναφέροντας πως ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει να καλύπτει και τις ανάγκες πιθανής διακομιδής ασθενών προς τη χερσαία Μαγνησία.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Το νησί της Αλοννήσου είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Βορείων Σποράδων με μόνιμο πληθυσμό περί τους 2.500 κατοίκους. Η πλειονότητα των κατοίκων του νησιού είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι, με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες.
Το νησί καλύπτεται υγειονομικά από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Αλοννήσου, το οποίο απαρτίζεται κατά περίπτωση από 2 ή και 1 αγροτικό ιατρό (συνήθως οπλίτη).
Ταυτόχρονα, το νησί εξυπηρετούν και επισκέπτες ιατροί από τα Κέντρα Υγείας Σκοπέλου και Σκιάθου, που μεταβαίνουν στο νησί 1-2 φορές την εβδομάδα ή σε περίπτωση ανάγκης.
Ο υγειονομικός εξοπλισμός του ΠΙ είναι ο απολύτως απαραίτητος και σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ανίχνευσης, διαχείρισης και παροχής της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας σε πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.
Στο μόνιμο πληθυσμό της Αλοννήσου περιλαμβάνονται αρκετοί ηλικιωμένοι, ομάδα ιδιαιτέρως ευάλωτη στον κορωνοϊό. Έτσι, η ανάγκη εφοδιασμού του ΠΙ του νησιού με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό για την ανίχνευση και τη διαχείριση πιθανόν κρουσμάτων κορωνοϊού είναι άμεση.
Λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι η Αλόννησος είναι ένα νησί απομακρυσμένο, με τις ακόλουθες δυσκολίες μετακίνησης και διακομιδής ασθενών προς τη χερσαία Μαγνησία, ο υγειονομικός εξοπλισμός του ΠΙ θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καλύπτει και τις ανάγκες πιθανής διακομιδής.

Επειδή, η Αλόννησος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Βορείων Σποράδων.
Επειδή, ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού είναι 2.500 κάτοικοι και κυρίως ηλικιωμένοι.
Επειδή, το νησί καλύπτεται υγειονομικά από το Περιφερειακό Ιατρείο, το οποίο στελεχώνουν 2 ή κατά περιόδους και 1 αγροτικός ιατρός.
Επειδή, ο υγειονομικός εξοπλισμός του ΠΙ ήδη έχει αρκετές ελλείψεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ανίχνευσης και διαχείρισης πιθανού κρούσματος κορωνοϊού.
Επειδή, το νησί της Αλοννήσου αντιμετωπίζει τις εγγενείς δυσκολίες της διακομιδής ασθενών προς τη χερσαία Μαγνησία.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πως προτίθεται να παρέμβει, ώστε να παρασχεθεί άμεσα στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου ο απαραίτητος υγειονομικός εξοπλισμός για την ανίχνευση και διαχείριση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού;