Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Επενδύει στο ναυάγιο της Περιστέρας η Αλόννησος

Επενδύει στο ναυάγιο της Περιστέρας η Αλόννησος

0

Η στρατηγική προβολής που θα υλοποιήσει φέτος ο Δήμος Αλοννήσου, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα κινηθεί σε τέσσερις κατευθύνσεις, όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η διεύρυνση της μέσης παραμονής ανά επισκέπτη με αύξηση των διανυκτερεύσεων, η αύξηση αφίξεων και η ενίσχυση επαναληψιμότητας (repeaters).
Οι παραπάνω κατευθύνσεις συνδέονται με τον προγραμματισμό και τη δρομολόγηση δράσεων με γνώμονα τις παρακάτω τακτικές: Συντήρηση μεριδίου και διατήρηση των δυνάμεων στις αγορές ενδιαφέροντος που ήδη το brandname «Αλόννησος» είναι πιο οικείο και καθιερωμένο όπως Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Σκανδιναβία (Σουηδία), Ολλανδία, Ιταλία, κ.λπ. Διείσδυση και επέκταση σε νέες αγορές που εμφανίζουν προοπτικές και έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην επίτευξη των παραμέτρων που προαναφέρθηκαν δηλαδή αφίξεις – επιμήκυνση περιόδου – διεύρυνση παραμονής – επαναληψιμότητα. Οι αγορές της Ρουμανίας, Ισραήλ, Σκανδιναβίας, Κύπρου, Γαλλίας και Βαλκανίων, αλλά και των χωρών της Βαλτικής, αποτελούν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα. Κορυφαίο ζήτημα είναι η ανάδειξη του νέου τουριστικού προϊόντος που εμπλουτίζει τη «φαρέτρα» της Αλοννήσου, του Ναυαγίου της Περιστέρας, του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας.
Η Αλόννησος θα μετέχει σε 14 εκθέσεις και θα δώσει βάρος στην αγορά του Ισραήλ και θα μετέχει στην έκθεση IMTM του Τελ Αβίβ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του Ισραήλ, μια ανερχόμενη τουριστική αγορά και σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 5.000 επισκέπτες από Ισραήλ ταξίδεψαν στη Θεσσαλία.

Προηγούμενο άρθρο“Η Zesti μεγαλώνει και ψάχνει συνεργάτες στις Βόρειες Σποράδες!
Επόμενο άρθροΔωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους κατοίκους της Αλοννήσου