Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Στο εστιατόριο Δεντρολίμανο δημιουργήθηκε η πρώτη μπύρα της Αλοννήσου (Monachus Brewing)

Στο εστιατόριο Δεντρολίμανο δημιουργήθηκε η πρώτη μπύρα της Αλοννήσου (Monachus Brewing)

0

Ο Γιώργος Αναγνώστου ξεκίνησε την ιδέα της παρασκευής της μπύρας Monachus Brewing λίγα χρόνια πριν στην κουζίνα του εστιατορίου του, το Δεντρολίμανο στην περιοχή Βότση της Αλοννήσου.
Όπως ανέφερε ο παρασκευαστής της μπύρας η ιδεά ξεκίνησε από έναν φίλο του από το Βέλγιο φέρνοντας μαζί του χειροποίητες μπύρες από τη χώρα του. Αφού μελέτησαν και πειραματίστηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν μία σπιτική μπύρα με πραγματική γεύση και άρωμα. Με τα χρόνια η ιδέα εξελίχθηκε έχοντας ένα μεγάλο εξοπλισμό στο υπόγειο του σπιτίου του παρασκευστή, όπου μαζί με φίλους κατάφεραν να μυηθούν στα μυστικά της ζυθοποιίας. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Monachus Brewing.
Πρόκεται για μια ντόπια μπύρα που σκοπό έχει να ξεδιψάσει οποιονδήποτε θέλει να γευτεί μια χειροποίητη, φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπύρα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Η συνταγή της πρώτης ετικέτας, Hoppy Seal, είναι μια μοντέρνα Post Pilsner με έντονη πικράδα με τρείς αμερικανικούς λυκίσκους, που προσδίδουν αρώματα εσπεριδοειδών, κατάλληλη να συνοδέψει ένα καλοκαιρινό γεύμα δίπλα στη θάλασσα.
Σε συνεργασία με το ζυθοποιείο Θεσσαλίας στο Βόλο γίνεται η ζυθοποίηση και εμφιάλωση του προϊόντος. Το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί κάποιος να το βρεί προς το παρόν στο νησί της Αλοννήσου.
Ο παρασκευαστής Γιώργος Αναγνώστου και όλη η υπόλοιπη ομάδα περιμένουν την γνώμη του κοινού και ευελπιστούν η ιδέα να βρει θετικούς τους ντόπιους επιχειρηματίες και γιατί όχι να μην δούμε αργότερα και κάποιες άλλες ετικέτες.

 

facefook site : https://www.facebook.com/monachusbrewing/