Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δίκτυα αποχέτευσης όμβριων στους οικισμούς Πατητήρι, Βότση και Καλαμάκια

Δίκτυα αποχέτευσης όμβριων στους οικισμούς Πατητήρι, Βότση και Καλαμάκια

0
Αλόννησος τουριστική προβολή για 2018 alonnisos news,alonnisos tv,alonnisostv.com
Αλόννησος τουριστική προβολή για 2018 alonnisos news,alonnisos tv,alonnisostv.com

Ο Δήμος Αλοννήσου θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για να κατασκευάσει δίκτυα αποχέτευσης όμβριων στους οικισμούς Πατητήρι, Βότση και Καλαμάκια, συνολικού προϋπολογισμού 491.724,13 ευρώ. Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής αγωγών όμβριων, ενός χιλιομέτρου.
Σε πολλά σημεία των οικισμών έχουν σημειωθεί έντονες καθιζήσεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία λεκανών, στις οποίες συλλέγονται και λιμνάζουν τα όμβρια ύδατα σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων. Επιπλέον κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, λόγω των έντονων κλίσεων στους δρόμους, δημιουργούνται «χείμαρροι», οι οποίοι προκαλούν ζημιές στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο με συνέπεια τη δημιουργία προβληματικών καταστάσεων στους κατοίκους, λόγω των καταστροφών στις ιδιοκτησίες τους, αλλά και τη δημιουργία κινδύνων για τη δημόσια υγεία και την αισθητική των οικισμών. Η κατασκευή των αγωγών θα εξασφαλίσει την απομάκρυνση των υδάτων και τη διάθεσή τους σε υφιστάμενους αποχετευτικούς αγωγούς όμβριων και σε ρέμα, με τελικούς αποδέκτες τη θάλασσα και το ρέμα που διέρχεται δυτικά του οικισμού Βότση.

Η μελέτη για το έργο έχει συνταχθεί το 2013 από τον κ. Βασίλη Ιωσηφίδη. Στην παρούσα φάση γίνεται επικαιροποίηση του προϋπολογισμού, λόγω αλλαγής του συντελεστή ΦΠΑ από 16% σε 24%. Σύμφωνα με τη μελέτη, το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού, αποχετευτικού αγωγού σε περιοχή του οικισμού Πατητήρι, το οποίο θα εξασφαλίσει την παροχέτευση των όμβριων υδάτων, που συγκεντρώνονται σε περιοχή του οικισμού.
Ο αγωγός θα συμβάλει σε υφιστάμενο αποχετευτικό αγωγό όμβριων, με τελικό αποδέκτη τη θάλασσα, στα νότια του οικισμού.

Προηγούμενο άρθροΣε πρόσληψη 4 συμβασιούχων θα προχωρήσει ο Δήμος Αλοννήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου
Επόμενο άρθροAlonissos Challenge 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου