Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ψηφιακός «χάρτης» για το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αλοννήσου

Ψηφιακός «χάρτης» για το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αλοννήσου

0
Αλόννησος τουριστική προβολή για 2018 alonnisos news,alonnisos tv,alonnisostv.com
Αλόννησος τουριστική προβολή για 2018 alonnisos news,alonnisos tv,alonnisostv.com

«Χαρτογραφεί» το δίκτυο ύδρευσης ο Δήμος Αλοννήσου. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επενδύσει ο Δήμος στη δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων δικτύων και υποδομών της ύδρευσης. O Δήμος θα καταθέσει πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ύψους 50.000,00 ευρώ για την προμήθεια ψηφιακής πλατφόρμας για τη διαχείριση και εποπτεία του δικτύου, αλλά και των καταναλωτών σε ολοκληρωμένο GIS περιβάλλον, που είναι το πλέον κατάλληλο εργαλείο για τη συλλογή, αποθήκευση και απεικόνιση των χαρτογραφικών δεδομένων. Το Πληροφοριακό σύστημα θα διαχειρίζεται την επιχειρησιακή παρακολούθηση της λειτουργίας των δικτύων και θα υποστηρίζει τις λήψεις αποφάσεων.
Θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων και ψηφιοποίηση του δικτύου ύδρευσης, όπου απαιτείται (εξαιρώντας τα τμήματα που ήδη έχουν υλοποιηθεί) και ψηφιακή αποτύπωση σε χάρτη του συνόλου των υδρομέτρων, που διαχειρίζεται ο Δήμος. Σκοπός είναι η χωρική κατανομή των καταναλωτών ή με αυτόματη σύνδεση με το λογισμικό μηχανογράφησης που θα αφορά πρόγραμμα Ύδρευσης – στοιχεία καταναλωτή, καταναλώσεις και χρεώσεις ανά περίοδο.
Η υποδομή αναφέρεται στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου σε ότι αφορά στο χαρτογραφικό υπόβαθρο και έχει ως κύριο στόχο τη λεπτομερή, σύγχρονη και ακριβή ηλεκτρονική καταγραφή του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης, των αντλιοστασίων και γενικότερα των παροχών νερού (Εσωτερικό και Εξωτερικό Δίκτυο).

Προηγούμενο άρθροΑναβάλλεται η αιμοδοσία λόγω κακοκαιρίας
Επόμενο άρθροΠέθανε στο σκάφος του περιμένοντας την αιμοκάθαρση…