Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ικανοποίηση για την επανασύνδεση Θεσσαλονίκης –Βορείων Σποράδων

Ικανοποίηση για την επανασύνδεση Θεσσαλονίκης –Βορείων Σποράδων

0

Στη συμπρωτεύουσα βρέθηκε αυτές τις μέρες η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, με σκοπό να παραβρεθεί σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή, προσκεκλημένη του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Πέγκα.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκης – Σποράδων με ομιλητές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιδήμαρχο Σπύρο Πέγκα, τον πλοιοκτήτη της εταιρίας Golden Star Ferries Γιώργο Στεφάνου, τον ταξιδιωτικό πράκτορα Γιάννη Δημητριάδη, και την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου.

Οι ομιλητές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων και δήλωσαν τη στήριξη τους, ώστε η γραμμή να γίνει γνωστή όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες και να επεκταθεί ακόμη και όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με την Αλόννησο τιμώμενο προορισμό, καθώς πριν την έναρξη της συνέντευξης προβλήθηκε βίντεο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που προβάλει το νησί, η κα Αναγνώστου τόνισε από την πλευρά της τη σημασία της σύνδεσης των νησιών με τη Θεσσαλονίκη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, τόσο η ίδια όσο και ο πλοιοκτήτης κ.Στεφάνου, ταξίδεψαν το πρωί του Σαββάτου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά με το τριμαράν Super Speed της εταιρίας Golden Star Ferries, εγκαινιάζοντας έτσι και επίσημα τη γραμμή.