Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Πρόγραμμα τηλεκαρδιογραφίας στην Αλόννησο

Πρόγραμμα τηλεκαρδιογραφίας στην Αλόννησο

0

Ιδιωτική εταιρεία θα εξετάζει καρδιογραφήματα μέσω… τηλεφώνου στον Δήμο Αλοννήσου και θα βρίσκεται σε συνεργασία με τον γιατρό του νησιού. Ο δήμος αποφάσισε να στηρίξει τους κατοίκους με παροχή ιατρικών υπηρεσιών, που αφορούν στην κάλυψη τηλεφωνικών καρδιογραφημάτων, με 2000 ευρώ μέχρι και το 2019.
Η συμφωνία έγινε με την εταιρεία TELEHEART Ltd. Το πρόγραμμα τηλεκαρδιογραφίας θα καλυφθεί από τον Δήμο με παροχή ιατρικών υπηρεσιών κυρίως μέσω τηλεφωνικών καρδιογραφημάτων. Οι καρδιολόγοι της ιατρικής εταιρείας θα εφημερεύουν επί 24ώρου βάσεως σε απ’ ευθείας τηλεφωνική σύνδεση παρέχοντας τις παρακάτω ιατρικές πράξεις: Θα γνωματεύουν τα τηλεκαρδιογραφήματα, θα οργανώνουν ιατρικό ιστορικό και θα δίνουν οδηγίες (ιατρικές – θεραπευτικές) κατά περίπτωση για τον ενδιαφερόμενο.
«Στην κοινή μας προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με τα σύγχρονα δεδομένα είναι τώρα πλέον εφικτό, οι ιατρικές συμβουλές και διαγνώσεις των καρδιογραφημάτων να αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή με ψηφιακά τηλεκαρδιογραφήματα», τόνισε ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης.
Ως μέσον για τη διάγνωση, χρησιμοποιείται ειδικός καρδιοπομπός, που επιτρέπει και στέλνει καρδιογραφήματα προς διάγνωση, τον οποίο θα παρέχει η εταιρεία στον Δήμο για το περιφερειακό ιατρείο.

Προηγούμενο άρθροΚεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου: Άνεμοι 7 ή 8 μποφόρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο
Επόμενο άρθροΕκπτωση 50% στα ναύλα αναπληρωτών για το Πάσχα