Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νέα έρευνα από δύτη για τον Γ. Καραμιχαηλίδη στη θαλάσσια περιοχή της...

Νέα έρευνα από δύτη για τον Γ. Καραμιχαηλίδη στη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου

0

Σε διορισμό δύτη ως πραγματογνώμονα, που θα διενεργήσει νέα έρευνα στον θαλάσσιο χώρο της Αλοννήσου, όπου φέρεται να χάθηκε ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, προχώρησε η ανακρίτρια Βόλου, στο πλαίσιο της ανάκρισης, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε ο 30χρονος.
Η ανακρίτρια Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, όρισε δύτη από τον Πειραιά ως πραγματογνώμονα, προκειμένου να διενεργήσει νέα έρευνα στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά του Βότση Αλοννήσου, όπου φέρεται να χάθηκε το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016 ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως είναι γνωστό, ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Βόλου, για να διερευνηθεί το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.
Ήδη φέρεται να έχουν ασκηθεί διώξεις κατά εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, ακόμη κι αν συνοδεύεται η κύρια κατηγορία με άλλες, σε βαθμό πλημμελήματος.

Σημειώνεται πως ενάμισι χρόνο μετά την εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου από τη Θεσσαλονίκη, παραμένει άφαντος, σα να τον κατάπιε η γη.
Για την υπόθεση είχαν γίνει δύο προανακρίσεις, ενώ η μητέρα του 30χρονου αγνοούμενου, Ματούλα Κουτρώτσιου, είχε καταθέσει στις 20 Φεβρουαρίου 2017, διά των δικηγόρων της, μήνυση στα δικαστήρια του Βόλου κατά δύο ατόμων, που επέβαιναν σε φουσκωτό, το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε ο γιος της και κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Η μήνυση είχε υποβληθεί για τον λόγο, ότι άφησαν άνθρωπο στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν και να μην τον εγκαταλείψουν.
Όλο αυτό το διάστημα είχαν διενεργηθεί έρευνες σε στεριά και θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Αλοννήσου, για τον 30χρονο αγνοούμενο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η τελευταία μάλιστα πριν μερικές ημέρες.

Ο 30χρονος Γιώργος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διαμένει στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του, αλλά από το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016, που έπεσε στη θάλασσα για μπάνιο, αγνοείται.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε με τη φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση, όπου προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος, με σκοπό να βγει στα ανοιχτά, για βόλτα. Έγινε όμως αντιληπτός από ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα. Άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού και χάθηκε στο σκοτάδι. Οι ψαράδες ειδοποίησαν τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησαν ολονύκτιες έρευνες. Οι έρευνες συνεχίστηκαν επί τριάντα μέρες περίπου, χωρίς αποτέλεσμα. Τι απέγινε ένας άνδρας 1,90 μ. ύψος;
Με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.