Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί των νησιών με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη γραμμή Βόλος-Σποράδες

Αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί των νησιών με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη γραμμή Βόλος-Σποράδες

0

Την εντονότατη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στη γραμμή Βόλος – Β. Σποράδες, εκφράζουν 64 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Βορείων Σποράδων, μόνιμοι κάτοικοι και μη, με κοινή επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία, τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, την Περιφέρεια, τους Δήμους, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και τον Σύλλογο Δασκάλων.

Όπως ειδικότερα επισημαίνουν, από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα του 2018, οπότε και παρουσιάστηκε η τρίτη βλάβη εντός δεκαπενθήμερου, είναι υποχρεωμένοι από τη μία να ταξιδεύουν με ένα σκάφος, το οποίο επανειλημμένα έχει αποδειχθεί αναντίστοιχο των απαιτήσεων της συγκεκριμένης γραμμής (πολλαπλές βλάβες, αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των επιβατών λόγω μικρής χωρητικότητας, παλαιότητα, επαναλαμβανόμενα απαγορευτικά ) και από την άλλη, κάθε Παρασκευή να φτάνουν στο λιμάνι του Βόλου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να χάνονται ανταποκρίσεις για άλλες πόλεις και την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην υπηρεσία μας και τους, μαθητές μας, γιατί δεν μπορούμε να βρισκόμαστε εγκαίρως στην εργασία μας, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για έναν δημόσιο υπάλληλο. Επιπλέον διακινδυνεύουμε κάθε φορά την ασφάλεια και τη ζωή μας, γιατί είναι απρόβλεπτο το πότε θα παρουσιαστεί βλάβη και θα κινδυνεύσουμε να μείνουμε μεσοπέλαγα σε ένα ακυβέρνητο σκάφος», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν:

«Ήδη η ψυχολογική και οικονομική πίεση για όλους, οι οποίοι βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας, αλλά είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, είναι μεγάλη. Γιατί θα πρέπει να επιβαρυνόμαστε και εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι με την αγωνία του όχι μόνο, αν θα είμαστε στη δουλειά μας στην ώρα μας, αλλά και αν θα φτάσουμε σώοι και αβλαβείς στον προορισμό μας;».
Με την επιστολή τους απαιτούν την επίλυση του οξύτατου αυτού προβλήματος με τη δρομολόγηση αξιόπλοων σκαφών και την εναρμόνιση των δρομολογίων με τις πραγματικές ανάγκες του επιβατικού κοινού, εκπαιδευτικών και κατοίκων των Βορείων Σποράδων.

Προηγούμενο άρθροΗ τουριστική προβολή του Δήμου Αλοννήσου για το 2018.
Επόμενο άρθροΑσθενείς μετασεισμοί στις Σποράδες μετά τα 3,8 Ρίχτερ στη Σκιάθο