Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Συνάντηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων των Β.Σποράδων

Συνάντηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων των Β.Σποράδων

0

Προχθές Δευτέρα το απόγευμα, και έπειτα από πρωτοβουλία των Ενώσεων Ξενοδόχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, αλλά και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη, έγινε σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, στην οποία συζητήθηκαν επείγοντα αιτήματα των Ενώσεων Ξενοδόχων και των Ενώσεων Δωματίων των τριών νησιών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου, εκφράζοντας και τις απόψεις των άλλων προέδρων, ζήτησε αυτόνομη προβολή των Σποράδων και τη δημιουργία ξεχωριστού brand «Sporades Island», ενώ συμφωνήθηκε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για υλοποίηση μέσω της Περιφέρειας.

Ζητήθηκε επίσης η βοήθεια της Περιφέρειας στην προσπάθεια της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου για την ανάδειξη των νησιώτικων προορισμών, αλλά και του αεροδρομίου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» σε νέες αγορές. Συμφωνήθηκε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις με κύρια κατεύθυνση τη συνδιαφήμιση των προορισμών με αεροπορικές εταιρείες και Tour Operators.

Ο κ. Αγοραστός επίσης συμφώνησε ότι η παρουσία της Περιφέρειας ιδιαίτερα στις διεθνείς εκθέσεις του Λονδίνου και του Βερολίνου, που αποτελούν το χρηματιστήριο του τουρισμού, πρέπει να δυναμώσει.

Επίσης στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε η ανεπάρκεια από κάθε άποψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θέμα στο οποίο ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, μαζί με τους δημάρχους, στην προσπάθεια για ποιοτικότερη και συχνότερη σύνδεση των Σποράδων. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τη Fraport και τη συμμετοχή των φορέων που θα αφορά το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας από ανθρώπινο δυναμικό, εκπαιδευμένο κατάλληλα κατά τη διάρκεια των εκθέσεων.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πλωμαρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού & Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου Μανώλης Κανταράκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου Βαγγέλης Αναγνώστου.

Προηγούμενο άρθροΔιοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Αλοννήσου πάρτυ μασκέ στις 17/02
Επόμενο άρθροΑποκριάτικη Παιδική Παρέλαση με φιλανθρωπικό Χαρακτήρα