Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας για το «Ερατώ» οι κάτοικοι της Αλοννήσου

Συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας για το «Ερατώ» οι κάτοικοι της Αλοννήσου

0

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αλοννήσου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί στο Δημαρχείο. Η συγκέντρωση είχε ως θέμα την αποστολή αιτήματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάκληση δρομολόγησης του ιπτάμενου δελφινιού «ΕΡΑΤΩ» της Aegean Flying Dolphins που εκτελεί δρομολόγιο στην γραμμή Βόλος -Σκιάθος-Σκόπελος – Αλόννησος και αντίστροφα.
Το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο πλοίο έχει υποστεί συνεχείς βλάβες, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους και ταξιδιώτες των Βορείων Σποράδων.
Όπως τονίστηκε στη συγκέντρωση, το κυριότερο είναι ότι οι ταξιδιώτες ανησυχούν πλέον για την ασφαλή πλεύση του πλοίου και οι πιστεύουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Επίσης επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο υστερεί σε βασικές προδιαγραφές, με τα σημαντικότερα προβλήματα να αφορούν το σαλόνι επιβατών, τον υπερβολικό θόρυβο, την έλλειψη χώρου αποσκευών, τη θέρμανση, την ψύξη, κλπ. «Ο χώρος των WC είναι απαράδεκτος και γενικώς πρόκειται για ένα πλοίο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας Ευρωπαϊκής χώρας του 2018», αναφέρθηκε στην συγκέντρωση.
Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών απο τους κατοίκους της Αλοννήσου και η αποστολή τους με το κείμενο διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης που άκουσε τα παράπονα και το αίτημα των παρευρισκομένων. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της ακτοπλοΐας μετά απο τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα.Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβάσει και ο ίδιος το αίτημα – καταγγελία στο αρμόδιο Υπουργείο.

 

Προηγούμενο άρθροΤο πλοίο “Πρωτεύς” συγκρούστηκε με σκάφος στη Σκιάθο
Επόμενο άρθροΤροποποίηση στο δρομολόγιο του “Πρωτεύς” την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου