Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλόννησο – Μέτρα από τον Δήμο ενόψει καλοκαιριού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλόννησο – Μέτρα από τον Δήμο ενόψει καλοκαιριού

0
Αλόννησος τουριστική προβολή για 2018 alonnisos news,alonnisos tv,alonnisostv.com
Αλόννησος τουριστική προβολή για 2018 alonnisos news,alonnisos tv,alonnisostv.com

Ο Δήμος Αλοννήσου θα προστατεύσει τους οικισμούς του από το κυκλοφοριακό χάος στη Χώρα και το Πατητήρι με απαγορεύσεις.
Στόχος είναι το καλοκαίρι να παρουσιάζει το νησί μια τελείως διαφορετική εικόνα.
Στο Πατητήρι θα απαγορεύεται στάση και στάθμευση στη δυτική κύρια οδό σύνδεσης του λιμένα και στην ανατολική κύρια οδό σύνδεσης του λιμένα Πατητηρίου με τη Χώρα. Μέσα στους οικισμούς το ανώτατο όριο ταχύτητας θα είναι 30 χιλιόμετρα.
Θα υπάρχει επίσης παραχώρηση προτεραιότητας από όλες τις συμβάλλουσες οδούς προς τις δύο κύριες οδούς σύνδεσης του λιμένα Πατητηρίου με την οδό προς Χώρα και σε όλες τις συμβάλλουσες οδούς προς Ρουσούμ Γιαλό.
Απαγορεύσεις θα ισχύσουν και στον οικισμό Βότση.
Θα ισχύσει απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από την περιοχή της διασταύρωσης έως το Αλιευτικό Καταφύγιο του οικισμού Βότση. Επίσης θα υπάρξει παραχώρηση προτεραιότητας από όλες τις συμβάλλουσες οδούς προς την κύρια οδό στο Βότση (οδός από αλιευτικό καταφύγιο μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Πατητήρι – Στενή Βάλα.
Στη Χώρα: Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε αμφότερες πλευρές του δικτύου πρόσβασης από τον οικισμό, από το ύψος των αλωνιών μέχρι την είσοδο του νέου χώρου στάθμευσης (περιοχή Κοιμητηρίου. Θα υπάρξει χωροθέτηση θέσης στάσης λεωφορείου στο πλάτωμα (πλησίον του αλσυλίου, στην είσοδο του οικισμού.

Άνοιγμα και σε καλλιτέχνες για προβολή
Στον …καλλιτεχνικό χώρο ανοίγεται η Αλόννησος για την προσέλκυση επισκεπτών. Στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής θα γίνουν κρούσεις σε καλλιτέχνες να συμπεριλάβουν πλάνα από το νησί ή να γυρίσουν εκεί τα video clip των τραγουδιών τους.
Η στρατηγική προβολής που θα υλοποιήσει φέτος ο Δήμος Αλοννήσου θα εστιάζει στην επίτευξη τεσσάρων παραμέτρων: Επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου, διεύρυνση της μέσης παραμονής ανά επισκέπτη, αύξηση αφίξεων, ενίσχυση επαναληψιμότητας (repeaters). Ο Δήμος θα προσπαθήσει να συντηρήσει το μερίδιο στις αγορές ενδιαφέροντος που ήδη το brandname «Αλόννησος» είναι οικείο και καθιερωμένο όπως Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και να μπει σε νέες αγορές που σημειώνουν ικανοποιητικές επιδόσεις όπως της Τσεχίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Πολωνίας, Ισραήλ, Φιλανδίας, Κύπρου και Ελβετίας.
Θα υπάρξει οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης του προορισμού και αποστολή προσκλήσεων για φιλοξενία, ξεναγήσεις και δωρεάν επισιτισμό σε εύρος ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων των αγορών ενδιαφέροντος, με σημείο αναφοράς μία ειδική/θεματική μορφή Τουρισμού, ένα συγκεκριμένο Τουριστικό «προϊόν» του προορισμού, μία εκδήλωση, ένα καθιερωμένο φεστιβάλ ή ένα αξιοσημείωτο γεγονός που θα λάβει χώρα φέτος στο νησί και μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον.
Η δημοσιότητα που προκαλούν οι bloggers-δημοσιογράφοι που επισκέπτονται τον προορισμό συνήθως δεν εξαντλείται στα στενά όρια ενός δημοσιεύματος ή ορισμένων posts που δημοσιεύσουν για τον προορισμό αμέσως μετά το press trip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΝέα ασθενής σεισμική δόνηση στην Αλόννησο
Επόμενο άρθροΕνδιαφέρον για την γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου -Σποράδων