Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η Αριστερή Παρέμβαση για τα υποβρύχια μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα

Η Αριστερή Παρέμβαση για τα υποβρύχια μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα

0

Την αντίθεσή της στην υλοποίηση σχεδίων εμπορευματοποίησης της θάλασσας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλίας- Ανταρσία για την Ανατροπή, με αφορμή την έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για το έργο «δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στην Αλόννησο και στο Δυτικό Παγασητικό». Στην ανακοίνωσή της, η Αριστερή Παρέμβαση αναφέρει πως «στο περιφερειακό συμβούλιο επιχειρείται μία μεθόδευση που προωθεί το μοίρασμα της θάλασσας και του αιγιαλού σε επενδυτικά κτήματα».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «Όπως αναφέρει και η ΚΥΑ ΦΕΚ 119/Β/21.01.2015 για την ίδρυση επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων σε Αλόννησο και Δυτικό Παγασητικό, το βασικό νομικό πλαίσιο αποτελεί ο σκανδαλώδης νόμος 3409/2005 και η τροποποίηση του από 04/09/2014 , που αφορά τα “καταδυτικά πάρκα και τις οργανωμένες καταδύσεις” βάση του οποίου ανοίγει διάπλατα η πόρτα για παραχωρήσεις θαλάσσιων κτημάτων, επιβολή νέων απαγορεύσεων στην πρόσβαση τόσο στη θάλασσα όσο και στον πλούτο της από επαγγελματίες αλιείς και από την κοινωνική πλειοψηφία κτλ (αρ. 13 ν. 3409/2005)»
Επίσης αναφέρει πως «το σχέδιο που προωθούν από κοινού η περιφερειακή αρχή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τοπικοί φορείς επιχειρεί να μετατρέψει τη θάλασσα από πεδίο ελεύθερο και προσβάσιμο σε όλους, σε είδος πολυτελείας για μια ελίτ που θα μπορεί αν πληρώνει».

«Δεν είμαστε ενάντια στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορίας του τόπου μας. Είμαστε όμως αταλάντευτα πολέμιοι στη χυδαία χρήση αυτών για την υλοποίηση σχεδίων εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της θάλασσας που θα συντρίψουν τόσο μια σειρά ανθρώπων του μόχθου που βγάζουν το ψωμί τους από αυτή, όσο και το καθολικό δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση όλου του λαού σε αυτή» τονίζει η Αριστερή Παρέμβαση και προσθέτει:

«Η Αριστερή Παρέμβαση θα συνεχίσει με κάθε μέσο την πάλη για την υπεράσπιση των ελεύθερων κοινωνικών αγαθών, τη δυνατότητα των παραγωγών και των εργαζομένων να ζουν με αυτά σε αρμονία και να τα απολαμβάνουν χωρίς τους περιορισμούς του κέρδους που επιβάλλει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να βάλουν ανάχωμα στα σχέδια για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Η αδυναμία ολοκλήρωσης εξάλλου των σχεδίων της αστικής πολιτικής εδώ και τόσα χρόνια είναι έργο του αταλάντευτου αγώνα και απόδειξη πως οι αγώνες μας μπορούν να ακυρώσουν τους εκμεταλλευτικούς τους σχεδιασμούς».

Προηγούμενο άρθροΚινέζοι… απογειώνουν τα υδροπλάνα σε Βόλο και Σποράδες
Επόμενο άρθροΝέα τηλέφωνα για τα ραντεβού στα τακτικά πρωινά Εξωτερικά Ιατρεία