Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο στην Αλόννησο από την έλλειψη...

Σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο στην Αλόννησο από την έλλειψη δασκάλων

0

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου με επιστολή του στην Πρωτοβάθμια απαιτεί εξηγήσεις για το πότε θα καλυφθούν τα κενά. Στην Ε’ δημοτικού λόγω απουσίας δασκάλου τα παιδιά δεν κάνουν κανονικό μάθημα, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας στην ύλη μιας δύσκολης τάξης, όπως είναι, κατά γενική ομολογία, η Ε΄ δημοτικού.

Η δασκάλα έφυγε από το σχολείο λόγω προβλήματος στην υγεία της και η πρωτοβάθμια δεσμεύτηκε πως θα σταλεί αντικαταστάτρια δασκάλα, το πολύ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Καθώς αυτό δεν συνέβη, οι γονείς επικοινώνησαν και πάλι με την πρωτοβάθμια και τους είπαν πως είναι άγνωστο το πότε θα έρθει δασκάλα. Φημολογείται δε, πως η αντικαταστάτρια θα αναλάβει καθήκοντα, από το νέο έτος.

“Πώς θα καλυφθεί η ύλη της τάξης από τις αρχές του νέου έτους μέχρι τον Ιούνιο; Όλο αυτό το διάστημα, από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα υγείας της δασκάλας τα παιδιά της Ε’ δημοτικού διδάσκονται τα μαθήματά τους από τα κενά των δασκάλων, οι οποίοι δυστυχώς υποχρεούνται να εργάζονται υπερωριακά”, τονίζουν οι γονείς

Το δεύτερο θέμα που έχει προκύψει, αφορά στο Νηπιαγωγείο, αφού δεν
έχει διορισθεί Νηπιαγωγός για το ολοήμερο πρόγραμμα. Τα ολοήμερα προγράμματα, δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν κυρίως τους εργαζόμενους γονείς.

“Αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα που δημιουργείται με την μη λειτουργία του προγράμματος αυτού. Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, παρακαλούμε πολύ να επιληφθείτε άμεσα των σοβαρών αυτών θεμάτων, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά, προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να προχωρήσουν με κανονικούς ρυθμούς τη σχολική χρονιά που διανύουμε. Ελπίζουμε και παρακαλούμε στην κατανόησή σας, για την επίλυση αυτών των τόσο σοβαρών θεμάτων, για να μην αναγκαστούμε να δώσουμε περαιτέρω διαστάσεις σε αυτά τα θέματα, αφού για κανένα δεν θα ήταν ευχάριστο”, τονίζουν οι γονείς με την επιστολή τους στην πρωτοβάθμια.