Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Καλές οι βραβεύσεις για την αφαλάτωση αλλά το νησί έχει ανα δύο...

Καλές οι βραβεύσεις για την αφαλάτωση αλλά το νησί έχει ανα δύο ημέρες νερό

0

Εδώ και δέκα μέρες έληξε η σύμβαση με την εταιρεία αφαλάτωσης και τα μηχανήματα έχουν σταματήσει να δουλεύουν. Το νησί αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται απο μια γεώτρηση και έχει νερό απο το δίκτυο ανα δύο ημέρες. Να επισημανθεί οτι και του θερινούς μήνες το σύστημα αφαλάτωσης δεν επαρκή για το νησί με αποτέλεσμα να μένουν και χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι να αφήσουμε λοιπόν τις βραβεύσεις και να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε το σύστημα αφαλάτωσης γιατι το νησί στις ταράτσες εχει γεμίσει δεξαμενές και στέρνες μάλλον καλύτερα είναι να βραβευτούν οι κάτοικοι του νησιού στη υπομονή που έχουν εν έτη 2017

 

Μια ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στην πλούσια συλλογή βραβείων για την Αλόννησο, σε αναγνώριση της συστηματικής προσπάθειας του νησιού για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αλοννήσου τιμήθηκε με το βραβείο «Silver Award» στην κατηγορία “Διαχείριση Υδατικών Πόρων-Αφαλάτωση” στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων Best City Awards που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρουσία 250 περίπου εκπροσώπων Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελεχών επιχειρήσεων.
Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Αλοννήσου για την υποδειγματική εγκατάσταση αφαλάτωσης που δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε προδιαγραφές πρωτοποριακές, όχι μόνο για τις Σποράδες αλλά και ευρύτερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελλάδα .
Η μονάδα αφαλάτωσης που διαθέτει δυναμικότητα 600m3/ημέρα με ελάχιστη ποσότητα 122.500 m3 ετησίως, εγκαταστάθηκε με συγκεκριμένο μοντέλο διαγωνισμού πώλησης νερού και χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία με εξελιγμένο σχεδιασμό ώστε να είναι εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατία από τις συνήθεις διαδικασίες που μέχρι σήμερα ακολουθούν οι ΟΤΑ, ο Δήμος Αλοννήσου, προχώρησε σε μειοδοτικό διαγωνισμό για την επιλογή εταιρίας με διετή σύμβαση που ανέλαβε όλο το κόστος τοποθέτησης και λειτουργίας της μονάδας, ενώ ο Δήμος, που παρείχε μόνο το οικόπεδο, αγοράζει το νερό σε συγκεκριμένη συμφέρουσα τιμή. Η μονάδα διαθέτει πολύ χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας, και συνεπάγεται ελάχιστη χρήση χημικών καθιστώντας το με αυτόν τον τρόπο, φιλικό στο περιβάλλον.
«Το βραβείο έχει για εμάς ιδιαίτερη σημασία, καθώς είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για ένα νέο, δοκιμασμένο, σύγχρονο και αξιόπιστο πρότυπο αφαλάτωσης που μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή από οποιοδήποτε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ Βαφίνης για τη διάκριση και την κατηγορία της βράβευσης, ευχαριστώντας θερμά όσους συνέβαλλαν στη καινοτόμο αλλαγή.

Προηγούμενο άρθροΤριακόσιοι εμβολιασμοί στην Αλόννησο
Επόμενο άρθρο«Βουτιές» σε ενάλιες αρχαιότητες