Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο ο Α’ μηχανικός μετά το ατύχημα στο...

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο ο Α’ μηχανικός μετά το ατύχημα στο “Εξπρές Σκιάθος” – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

0

πλοίαρχος και ο Α΄μηχανικός συνελήφθησαν για το χθεσινό περιστατικό στο λιμάνι του Βόλου όπου τραυματίστηκαν τρεις άνδρες όταν έσπασε ο εντατήρας συρματοσχοίνου από το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο “Εξπρές Σκιάθος.  Χθες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου οι τρεις τραυματίες, ηλικίας 49, 50 και 30 ετών.  Ο 30χρονος παραμένει στο Νοσοκομείο νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στις 8 μ.μ. χθες μικρό φορτηγό είχε σταθμεύσει στο λιμάνι και δύο άτομα ξεφόρτωναν βαρέλια με λιπαντέλαιο, όταν έπεσε ξαφνικά ο καταπέλτης από μικρό ύψος, επειδή έσπασε ο εντατήρας συρματοσχοίνου, από το σημείο που βγαίνουν τα οχήματα. Ο καταπέλτης έπεσε στη παλέτα, πάνω στην οποία τοποθετούσαν τα βαρέλια.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας για το ατύχημα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού τριών (03) ανδρών κατά τη διάρκεια φόρτωσης βαρελιών με λάδια μηχανής στο Ε/Γ-Ο/Γ ”ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Βόλου μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου του από Βόρειες Σποράδες.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ως άνω φόρτωσης από Ι/Χ-Φ/Γ όχημα στο πλοίο, έσπασε ο εντατήρας του δεξιού συρματόσχοινου κεντρικού καταπέλτη με αποτέλεσμα την αιφνίδια μετακίνησή του, την πτώση από ύψος περίπου ενάμισι μέτρου (1,5m) τεσσάρων (04) βαρελιών με λάδι μηχανής στον καταπέλτη και τον τραυματισμό δύο (02) μελών πληρώματος, ηλικίας 30 και 49 ετών, καθώς και του 50χρονου οδηγού του εν λόγω Ι/Χ-Φ/Γ οχήματος το οποίο βρισκόταν στο λιμένα.
Άμεσα οι ανωτέρω διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, από όπου ο 49χρονος και ο 50χρονος εξήλθαν, ενώ ο 30χρονος παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός, καθώς επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι αποκατάστασης βλάβης και διαπίστωσης αποκατάστασής της από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο παρακολουθούντα οργανισμό.

Προηγούμενο άρθρο«Κουνήθηκαν» Σκιάθος και Αλόννησος
Επόμενο άρθροΠοιες περιοχές θα επηρεαστούν από τη κακοκαιρία