Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.015 βεβαιώσεις παραβάσεων τον Αύγουστο από το Λιμεναρχείο Σκιάθου

1.015 βεβαιώσεις παραβάσεων τον Αύγουστο από το Λιμεναρχείο Σκιάθου

0

Ενόψει κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και στα πλαίσια εντατικοποιημένων ελέγχων που διενεργούνται με απώτερο σκοπό την προστασία των λουομένων αλλά και για λόγους πρόληψης, καταστολής ως και αποφυγής πιθανών ναυτικών και τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ των χειριστών τους, από Υπηρεσία και Λιμενικές Αρχές υπαγωγής του Λιμεναρχείου Σκιάθου (‘Α Λ/Τ Σκοπέλου-Λ/Σ Αλοννήσου) διενεργήθηκαν, κατά τον μήνα Αύγουστο, 104 αλκοολομετρήσεις εκ των οποίων οι 14 σε επαγγελματικά σκάφη (εκμισθούμενα – τουριστικά πλοία μεταφοράς επιβατών), οι 50 σε ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής, και οι υπόλοιπες 40 σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Ι.Χ αυτοκίνητα, σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Δ/Κ οχήματα, ως και σε Φ.Ι.Χ και Φ.Δ.Χ, κατά τη διάρκεια τακτικών και έκτακτων μέτρων, με αρνητικά αποτελέσματα.

Επιπλέον των ελέγχων αυτών, διενεργήθηκαν συνολικά εντός μήνα Αυγούστου: 1296 έλεγχοι με πλωτά – χερσαία μέσα του Λιμεναρχείου, καθώς και πεζές περιπολίες, σε θαλάσσια μέσα αναψυχής – επαγγελματικά πλοία – ιδιωτικά θαλάσσια μέσα – επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη – τροχοφόρα οχήματα – καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λ.π. σε όλη την περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 1015 παραβάσεις, εκ των οποίων: 917 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ), 87 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.), 5 παραβάσεις αλιείας, 6 παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

Συνακόλουθα, στα πλαίσια των ελέγχων, εντοπίσθηκαν σε ιδιωτική λέμβο αναψυχής 12 κιλά αλιεύματα, παραπάνω ποσότητα από το επιτρεπόμενο όριο των πέντε κιλών για ερασιτέχνη αλιέα.

Από το Λιμεναρχείο κατασχέθηκε η ποσότητα αλιευμάτων, τα οποία στη συνέχεια εκποιήθηκαν με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων κυρώσεων στον ερασιτέχνη αλιέα.

Σκοπός των ελέγχων είναι ή εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η πιστή εφαρμογή των προβλεπομένων κανόνων συμπεριφοράς σε ξηρά και θάλασσα ως και η αρμονική και αγαστή συνύπαρξη λουομένων και φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων που ασχολούνται με ταχύπλοα σκάφη ή μηχανοκίνητα μέσα αναψυχής σε ξηρά και θάλασσα.

Προηγούμενο άρθροΠλήθος πιστών στο νησί της Κυρα Παναγιάς για να συμμετάσχουν στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου
Επόμενο άρθροΝεκρός βρέθηκε ψαροντουφεκάς που αγνοούταν στη Σκιάθο