Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Οι τρίτεκνοι μετέφεραν στον Δήμαρχο Αλοννήσου τα αιτήματά τους

Οι τρίτεκνοι μετέφεραν στον Δήμαρχο Αλοννήσου τα αιτήματά τους

0

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ», συνεχίζοντας τις συναντήσεις με τους Δημάρχους του νομού, το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Ευσταθόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή 18 Αυγούστου με το Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και την υπεύθυνης του Συλλόγου Αγγελική Καλογιάννη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων αντάλλαξε απόψεις για το δημογραφικό πρόβλημα με το Δήμαρχο καθώς και για τις επιπτώσεις που έχει και στο Δήμο Αλοννήσου με τα σχολεία.
Από το Δήμαρχο ζητήθηκε μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, μειώσεις στα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλοννήσου καθώς επίσης και προτεραιότητα στις προσλήψεις μετά και την ψήφιση του Ν. 4368/2016 άρθρα 13 και 19, επίσης συζητήθηκε η συνεργασία για την διανομή φρούτων καθώς και για διάφορες δράσεις από κοινού.
Επίσης ζητήθηκε χώρος για λειτουργία γραφείου του Συλλόγου στην Αλόννησο. Συζητήθηκε επίσης η παροχή έκπτωσης τα εισιτήρια της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS στα μέλη του συλλόγου και ζητήθηκε ουσιαστική παρέμβαση του για εκπτώσεις στα ακτοπλοικά εισιτήρια σε συνεργασία με το σύλλογο και την ΟΠΟΤΤΕ.
Το Δ.Σ. επέδωσε στο Δήμαρχο υπόμνημα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «οι τρίτεκνες οικογένειες δίνουν αυτόν τον αγώνα επιβίωσης συντεταγμένα και δυναμικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των οικογενειών, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να προασπίσουν το οικογενειακό τους εισόδημα και ζητά την ουσιαστική συμβολή του Δήμου».
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματα του Συλλόγου «Τριών Τέκνων». Εξήρε επίσης την προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχτούν και να επιλυθούν από το Σύλλογο τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών και υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει τη διάθεση συνεργασίας με το σύλλογο στην κατεύθυνση διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν τους τρίτεκνους και όχι μόνο.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη «Μονάδας Μαστογράφου»
Επόμενο άρθροΔιάσημη blogger στην Αλόννησο προβάλλει εικόνες του νησιού