Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αλόννησος: η Ερωτική Σποράδα της Καρδιάς μας

Αλόννησος: η Ερωτική Σποράδα της Καρδιάς μας

0

Στην Αλόννησο, έναν επίγειο παράδεισο με υπέροχες παραλίες και σπηλιές και το μεγαλύτερο σύμπλεγμα νησιών του Αιγαίου, ήταν φυσικό επόμενο να δημιουργηθεί το πρώτο θαλάσσιο πάρκο στην Ελλάδα το 1986 . Εκτός από την φώκια μονάχους – μονάχους  στην περιοχή  αυτή ζουν άλλα πλάσματα που έχουν ανάγκη την προστασία μας ύστερα από την εντατική εξολόθρευση που έχουμε «επιβάλει».

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Πατητήρι που χτίστηκε μετά τους σεισμούς του 1965 , αφού καταστράφηκε η χώρα Αλόννησος. Ο παλιός οικισμός που διατηρείτε από τον 10ο αιώνα έχει κριθεί διατηρητέος και διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Τα σπίτια κολλητά το ένα στο άλλο σχηματίζουν τείχος εξωτερικά και κατηφορίζουν την πλαγιά ως την θάλασσα. Το Πατητήρι οφείλει το όνομά του στα πολλά πατητήρια που υπήρχαν στον οικισμό για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της μεγάλης παραγωγής κρασιού τσίπουρου που υπήρχε στο νησί και της μεταφοράς του απευθείας από το λιμάνι στον Βόλο.

Από το λιμάνι με καϊκάκι στο Κοκκινόκαστρο όπου υπάρχουν ερείπια αρχαίας ακρόπολης και ενετικού κάστρου. Ανασκαφές σ΄ένα νησάκι ακριβώς απέναντι έφεραν στο φως απολιθωμένα οστά, τα αρχαιότερα σημάδια ανθρώπινης παρουσίας στο Αιγαίο.

Στην Μεγάλη άμμο, στην Τσουκαλιά, στη Μουρτιά, στο Πατητήρι, στο Βότση, στο Λεφτό Γιαλό και σ’ ολόκληρη την βορειοανατολική πλευρά, οι παραλίες είναι κάτι παραπάνω από ωραίες και τα νερά διάφανα.

Καθημερινά οργανώνονται εκδρομές από διάφορα γραφεία  στα κοντινά νησάκια, αλλά και με οργανωμένες υποβρύχιες – υποθαλάσσιες  δραστηριότητες (scuba diving),αφού ο βυθός της Αλοννήσου είναι περισσότερο από εντυπωσιακός.

Μακριά από τις θορυβώδεις διακοπές η Αλόννησος προσφέρεται για επιστροφή  στην φύση και την ομορφιά που τόσο απλόχερα προσφέρει.

 

πηγή: http://24voreia.gr/

Προηγούμενο άρθροΑνάπλαση τριών παιδικών χαρών από την Περιφέρεια στην Αλόννησο
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ